Hakkari, Erzurum, Urfa, İstanbul, Ardahan'da gözaltı furyası

Hakkari, Erzurum, Urfa, İstanbul, Ardahan'daki operasyonlarda 28 kişi gözaltına alırken, 1 kişi tutuklandı.

Hakkari, Erzurum, Urfa, İstanbul, Ardahan'da gözaltı furyası
Hakkari, Erzurum, Urfa, İstanbul, Ardahan'daki operasyonlarda 28 kişi gözaltına alırken, 1 kişi tutuklandı.


HAKKARİ 

Polisler Hakkari'nin Bağlar, Kıran ve Bulak mahallelerinde gece saatlerinde eş zamanlı ev baskınları düzenledi. Baskınlarda Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) Üyesi Mizgin Tetik, HDP Hakkari yöneticileri Ömer Kaya ve Melek Yalçın, gözaltına alınarak Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

ERZURUM 

Özel harekat timleri, Erzurum Tekman'a bağlı Qêrebxwar (Karapınar) Mahallesi'ne gece saatlerinde baskın düzenlendi. Baskınlarda DBP İlçe Eşbaşkanı Aydın Durdeniz gözaltına alındı. Durdeniz, sağlık kontrolünün ardından Tekman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

URFA

Polis, Urfa ve Viranşehir ilçesinde de ev baskınları düzenlendi. Serhat Polatsoy ve Serhat Kuyu adlı kişiler baskınlarda gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Ayrıca, dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde gözaltına alınan Mitanni Kültür Merkezi çalışanı Nazlı Duman, Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

İSTANBUL 

İstanbul Valiliği'nin DİSK, TMMOB, TTB ve KESK'in öncülüğünde Sirkeci Garı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Beyazıt Meydanı'na yapılması planlanan yürüyüşü yasaklamasının ardından, Kadıköy Vapur İskelesi'nden Sirkeci'ye gitmek için bekleyen 4 kişi, "Makul şüpheli" oldukları iddiası ile polislerce gözaltına alındı. 

ARDAHAN 

Ardahan'ın Göle ilçesi ve Kars merkezde 10 Ekim günü evlere yapılan baskınla gözaltına alınan ve aralarında HDP, DBP yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 17 kişi Ardahan Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Ardahan Adliyesi'ne getirildi. Mahkemeye sevk edilen 17 kişiden DBP çalışanı Hande Kaya tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

ELAZIĞ 

Elazığ'ın Fevzi Çakmak, Üniversite mahalleleri ile Fırat Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı KYK yurduna sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Özel harekat polisleri, operasyonlarda 11 öğrenciyi gözaltına alarak  Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: "Sibel Dağdeviren, Yasemin Gülsün, Erkan Bilgi, Şeval Yılmaz, Azad Çelik, Bışar Özçelik, Nalin Uçar ve Özcan Tekin."

Ayrıca, sabah saatlerinde Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yapılan ev baskınlarında da İbrahim Polat, Rahmi Polat, Mehmet Polat, Ahmet Ergün ve Ergün Ormanoğlu gözaltına alındı. 5 kişi, Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER