Hakkari Gazeteciler Cemiyetinden Red Bull temsilcisine tepki!

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Red Bull Türkiye Pazarlama Müdürü Ozan Eyidoğan'ın, Hakkari ile ilgili yolladığı e-mail ile açıklamada bulundu.

Hakkari Gazeteciler Cemiyetinden Red Bull temsilcisine tepki!

Basın açıklamasını okuyan Başkan Hakan Taş, Hakkari'nin  Evliyalar diyarı ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu söyledi. 

Taş; 'Red bull’un Türkiye’deki pazarlama müdürü ozan Eyidoğan, Hakkâri’ye gitmek ve video çekerek kentin tanıtımını yapmak isteyen dünyaca ünlü bir dağcıya mail atarak Türkiye’de 81 şehir var gitmemeniz gerek tek il Hakkaridir.’ Demesi hepimizi derinden üzmüştür. Hakkari Anadolunun giriş kapısı, vatana bekçilik yapan, evliyalar diyarı bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir. Geçmişte yaşanan bazı tatsız olaylar şiddetle anılması bizi sabıkalı göstermeye gerekçe değildir. Sanatçı Levent kırca arabasında kendisine ceza kesen polis memuruna ‘Seni Hakkâri’ye sürerim’ demesi, Bülent Ersoy’un saz arkadaşlarına 'Sizi Hakkari’yi sürerler’ demesi onlara göre magazin, bize göre hakaret ve saygısızlıktır. Hakkâri’mizin değişen ve gelişen yüzü huzur ortamı demek ki bazılarını rahatsız etmiştir. İzmir’de deprem olunca Hakkâri enkaza giriyor. Antalya’da yangın olur, Hakkâri feryat eder. Zonguldak’ta göçük olur Hakkâri yas tutar. Ankara’da patlama olur Hakkâri ağlar. Kimselere kin ve düşmanlık beslemedik ilimize konulan yanlış teşhis ve ön yargı bir insanlık suçudur. Huzur ve güvenin adresi olan şehrimize yapılan her türlü yanlış ve haksız saldırıyı nefretle kınıyoruz’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER