Hakkari 'irademe dokunma' dedi

Hakkari’de belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çitfçi ile HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı İsmail Sihat Kaya'nın tutuklanması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Hakkari 'irademe dokunma' dedi
Hakkari’de belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çitfçi ile HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı İsmail Sihat Kaya'nın tutuklanması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, "Halkın iradesini kabul etmek zorundasınız. Atanmışlar seçilmişlerin üstünde değildir. Bu tutuklamaların hukukla alakası yok, direk saraydan verilen emir oldu" dedi. 


Hakkari Demokrasi ve Emek Bileşeni, HDP ve DBP, geçici AKP hükümetinin Kürdistan illerinde Kürt siyasetçilerine karşı başlattığı siyasi soykırım operasyonları kapsamında tutuklanan Hakkari Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı İsmail Sihat Kaya için "İrademe Dokunma" yürüyüşü gerçekleştirdi. DBP il binası önünden başlayıp belediye binasına kadar süren yürüyüşte, üzerinde "Kadının özgürlük çığlığıyla örgütlenip Ekin Wan yoldaşın hesabını soracağız" ve "İrademe dokunanı bizde tanımıyoruz" yazılı pankartları açıldı. Sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganının atıldığı yürüyüşe, çarşı merkezinde bulunanlar da ıslık ve sloganlarla eşlik etti. Belediye eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin tutuklanmasına büyük bir öfkenin hakim olduğu yürüyüşe, birçok yurttaşın yanı sıra HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

Yürüyüşün ardından kısa bir açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Zeynep Besi Dara, herkesin kalıcı bir barış için seslerini yükseltmesi gerektiğini ve yaşananlar karşısında mücadeleyi sürdürmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Daha sonra konuşan HDP Milletvekili Akdoğan ise, belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasına tepki gösterdi. Halkın seçilmişlerine ilişkin devletin takındığı tavrın 90 yıllık süreçteki tavır ile aynı olduğunu hatırlatan Akdoğan, "Halkın iradesini kabul etmek zorundasınız. Atanmışlar seçilmişlerin üstünde değildir. Bu tutuklamaların hukuk ile bir alakası olmadığı gibi, direk saraydan verilen emirler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendine ait yasalar çıkaran bir hükümet ile karşı karşıyayız. Her gün onlarca cenazenin toprağa verildiği bir ortamdayız. Bütün Türkiye'de bir kişi iktidar olursa eğer, orası faşizm kokar. Hükümetin bu yasaları kendisini de vuracaktır" diye konuştu. 

Açıklamanın ardından kitle sloganlar ile dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER