Hakkari Valiliği'nden Özcan Erbaş açıklaması

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Yeşilova - Birox köyünde açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Özcan Erbaş ile ilgili Hakkari Valiliği açıklama yaptı.

Hakkari Valiliği'nden Özcan Erbaş açıklaması

Olay Derecik ilçesinin Birox köyünde dün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Özcan Erbaş (18) isimli genç, Derecik ilçesine bağlı Anadağ (Bêrux) köyü yakınlarında açılan ateşle vurularak hayatını kaybetti.

Erbaş’ın cenazesi otopsi işlemleri için Hakkari’ye kaldırıldı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede twitter üzerinden yaptığı açıklamada Onay’ın askerlerce açılan ateşle vurulduğu paylaşımında bulunarak; “Yine bir Kürt genci, yine vicdansızca bir infaz. 18 yaşındaki Özcan Erbaş bugün 15.00 civarlarında Hakkari'nin Derecik ilçesinin Birox köyünde asker kurşunu ile katledildi. Biliyoruz yine cezasızlık zırhı ile korunmaya çalışılacak. Ama biz yüzyılda geçse hasabını soracağız” ifadelerine yer verdi.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "30.11.2020 günü saat 14:30 sularında Derecik İlçesi Yeşilova Mahallesi sınır hattı askeri yasak bölgesindeki mücavir alanda yurt dışından yurt içine kaçakçılık maksadıyla girmeye çalışan şüpheli şahıslara karşı görevli Hudut Birliğimiz tarafından sözlü olarak yapılan ikazlara cevap vermemesi üzerine havaya yapılan uyarı atışı sonucunda bir vatandaşımız yaralanmış olup; Derecik Sahra Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konu ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2020, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER