Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Şemdinli ve Derecik'te

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere, Şemdinli ve Derecik ilçelerini ziyaret etti.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Şemdinli ve Derecik'te



Azer DEMİR - Abdullah KAYA / ŞEMDİNLİ HABER


Hakkari 
Valisi İdris Akbıyık, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere, Şemdinli ve Derecik ilçelerini ziyaret etti.

Hakkari Valisi İdrsi Akbıyık, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şemdinli ve Derecik ilçelerini ziyaret etti. Hakkari’den helikopter ile Irak sınırında bulunan Derecik ilçesini ziyaret eden Hakkari Valisi İdrsi Akbıyık, burada Derecik Kaymakamı İdris Arslan, AK Parti Milletvekili Husret Dinç, 34.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.



Derecik Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Akbıyık ve beraberindekiler, bina içerisinde hizmet veren kurumları dolaştı. Derecik Kaymakamı İdris Arslan'dan ilçedeki yatırımlarla ilgili bilgi alan Vali Akbıyık, daha sonra kurum müdürleri ve muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

Şemdinli ilçesine karayolu ile geçen Vali İdris Akbıyık, yol güzergahında bulunan Derecik İlçesine bağlı Ortaklar Jandarma Karakolunu ziyaret ederek burada görevli askerlerle bir araya geldi.

Şemdinli ilçesine gelen Vali İdris Akbıyık ve beraberindekiler, burada Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kanyer, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.


Vali İdris Akbıyık, Aile Destek Merkezini ziyaret ederek, burada çeşitli dallarda açılan kurslardaki kadınlarla bir araya geldi. Kadınların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Akbıyık, daha sonra Şemdinli Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. "Bir Kitap İnsan" kampanyası kapsamında öğrencilere kitap dağıttı.


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Açılışı Yapıldı

Vali Akbıyık daha sonra Şemdinli Devlet Hastanesi’ne geçerek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi açılışını gerçekleştirdi. Burada tedavi gören hastalarla bir kısa bir sohbet eden Vali Akbıyık ve beraberindekiler, Şemdinli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzmn. Dr. İlknur Can’dan birim hakkından bilgi aldı. Hakkari Valisi İdrsi Akbıyık, “ bugün öncelikle tüm doktorlarımızın, hemşirelerimizin, sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Bugün bu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’ni açacağız. Tıp bayramına denk gelmesi çok anlamlı oldu. Şemdinli gibi bir ilçemizde bir fizik tedavi merkezinin olması gerçekten anlamlı. Hakkari hastanelerimiz çok güzel hizmet yapıyorlar. Bu Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirilmelerinde de görülüyor. Şemdinli’de, Yüksekova’da ve Çukurca’da da öyle. İnşallah Derecik ilçemizde de hastane yapıyoruz, o da aynı şekil de hizmet verecek. Fizik tedavi özellikle engelli, yaşlı hastalarımızın sık başvurduğu bir birim. Şemdinli’de açılması gerçekten çok güzel. Ben emeği geçen sağlık müdürümüze, kaymakamımıza, başhekimimize herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılış sonrası Şemdinli Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.

   

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER