Hakkari'de anadil için kampanya

Hakkari'de KURDİ-DER ve Eğitim Sen Şubesi öncülüğünde kentin değişik noktalarında imza standı açtı. İmza stantlarına Hakkarililer yoğun ilgi gösterdi.

Hakkari'de anadil için kampanya

Hakkari'de KURDİ-DER ve Eğitim Sen Şubesi öncülüğünde kentin değişik noktalarında imza standı açtı. İmza stantlarına Hakkarililer yoğun ilgi gösterdi. Hakkari Belediyesi yanındaki çay bahçesi önünde kurulan stantta çalışmalarını yürüten KURDİ-DER Hakkari Şube Eş Başkanı Vasfi Ak, bugün anadil kampanyası başlattıklarını aktararak, "Yılladır anadilimiz üzerindeki baskının kalkması ve her sabah öğrencilerimize okutulan bahtsız bir metin kaldırılması için bugün burada imza kampanyası başlattık. Asimilasyonun son bulması ve okunan 'Andımız' denen metnin kaldırılması için mücadele başlattık. Herkesin kendi anadiline sahip çıkması ve günlük hayatta kullanılan bir dil haline getirmesine katkı sunmasını bekliyoruz. Kürtçe'nin resmi dil olması ve üzerindeki asimilasyon kalkıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Hakkari Öğretmen Evi girişinde kurulan stantta da halkın yoğun ilgisi sürerken, burada konuşan Eğitim Sen Hakkari Şube Başkanı Yusuf Demir ise, önümüzdeki günlerde de anadil ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, "Okullarda başta Kürtçe olmak üzere bütün anadillerde eğitimin verilmesi için genel merkezimiz tarafından bir kampanya başlatılmış. Bizler de bu kampanya kapsamında imza standı açtık. Toplanan imzalar daha sonra kitlesel bir şekilde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilecektir. Halkımıza çağrımız bizleri bu kampanyada yalnız bırakmamalarıdır" diye konuştu.

Standa anadilde eğitimin sağlanması için imza atan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel ise, "Bizler bütün imkanlarımızı seferber ederek, dilimizi kullanarak, anadilimize sahip çıkacağız" dedi. BDP Hakkari İl Eşbaşkanı Esmer Tekin, 40 milyon Kürt'ün dilinin yok edilmek istenildiğine dikkat çekerek, Kürtçe'nin okullarda öğretilmesi için yürütülen çalışmalara destek vereceklerini aktardı. BDP Merkez İlçe Eş Başkanı Yavuz Aksaç da, yürütülen imza kampanyasına destek verdiklerini belirtti. 

İmza kampanyası önümüzdeki hafta Pazartesi gününe kadar devam edecek. / anf

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2013, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER