Hakkarili Önal'a gelen fatura dudak uçuklattı!

Hakkari'de Yüksel Önal isimli vatandaşa geçen ay için 15 bin TL elektrik faturası geldi. 'Evim fabrika mı' diyen Önal VEDAŞ'a yanlışı düzeltme çağrısı yaptı.

Hakkarili Önal'a gelen fatura dudak uçuklattı!

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, elektrikte “Kademeli tarife sistemine” geçilerek, elektrik fiyatlarına yüzde 52 ile yüzde 130 arasında zam yapıldı.

Ocak ayından itibaren faturalar önceki aylara göre 3-4 kat daha fazla gelmeye başladı. Hakkari'nin Bulak Mahallesinde yaşayan Emekli Yüksel Önal'a gelen elektrik faturası ile dudak uçuklatır cinsten. 

Evinde kullandığı elektrikli aletler aynı, kullanım endeksi aynı fakat gelen faturanın 15 bin TL olduğunu söyleyen Önal, VEDAŞ'a yanlışı düzeltme çağrısı yapıyor. 

'Benim evim fabrika mı?' diye soran Önal, “Zamlı yaşama alıştık. Her şeye her gece zamlar geliyor. Fakat bu kadarına da pes doğrusu. Fabrikam yok, üretim yapan iş yerim yok. Evime bu ay gelen 15 bin fatura dalga geçer cinstedir. Kimi kime şikayet edeyim ki? Ekonomik kriz zaten vatandaşı canından bezdirdi. Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar halkımızın psikolojisini bozdu. VEDAŞ'tan bu yanlışı düzeltmelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan son üç aydır kent genelinde bir çok tüketici kabarık gelen elektrik ve doğalgaz faturaları nedeniyle zor durumda olduklarını dile getiriyorlar. 

yuk.jpg

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER