Halkbank: ABD istinaf mahkemesinin ret kararının temyizi için tüm yasal haklarımız kullanılacak

ABD'deki davanın kapatılması için üst mahkemeye yaptığı itiraz reddedilen Halkbank, kararı temyiz edeceğini duyurdu.

Halkbank: ABD istinaf mahkemesinin ret kararının temyizi için tüm yasal haklarımız kullanılacak

Halkbank, ABD'deki davanın durdurulmasıyla ilgili itirazının reddedilmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, "Bankamızın ABD'de devam eden ceza davasıyla ilgili olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA-Foreign Sovereign Immunities Act) uyarınca New York İkinci İstinaf Mahkemesi nezdinde yapmış olduğumuz itiraz Mahkeme tarafından reddedilmiştir. İkinci İstinaf Mahkemesi'nin ret kararının temyiz edilmesi için tüm yasal haklarımız kullanılacaktır" denildi.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme iddiasıyla Halkbank hakkında ABD'de dava açılmıştı. Davaya itiraz eden Halkbank, bankanın devlet bankası olduğunu belirtmiş, "Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası" nedeniyle ABD mahkemelerinin bankayı yargılayamayacağını savunmuştu.

Üst mahkeme ise "Halkbank'ın yürüttüğü ticari faaliyetlerin ABD bankalarını aldatmaya yönelik olması, 1 milyar doları aşkın bir miktarın Amerikan finans sistemi üzerinden aklanması, sahtekarlık ve Halkbank’ın yaptığı işlemler konusunda bankaları aldatmaya yönelik tavırları ve Amerikan Maliye Bakanlığı yetkililerine yalan söylemesi" gibi gerekçelerle itirazı reddetmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER