'Haşdi Şabi 600 sivili öldürdü' iddiası

Haşdi Şabi birliklerin Kerkük’te 400 Tuzhurmatu’da ise 200 kişiyi öldürdüğü, 200 sivilin ise kayıp olduğu iddia edildi.

'Haşdi Şabi 600 sivili öldürdü' iddiası
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Bürosu Uluslararası Raporlar Sorumlusu Dindar Zebari, Haşdi Şabi’nin Kerkük’te 400 Tuzhurmatu’da ise 200 kişiyi öldürdüğü, 200 sivilin ise kayıp olduğu iddia etti. Kerkük’teki Haşdi Şabi komutanı iddiaları reddetti.


Rudaw'ın haberine göre Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Bürosu Uluslararası Raporlar Sorumlusu Dindar Zebari, 16 Ekim’de başlayan Kerkük operasyonu sonucunda 400 kadar sivil öldürüldüğü, Kerkük’te 200 sivilin de kayıp olduğu yönünde bilgileri aldıklarını söyledi.

Söz konusu bölgelerde yaşanan ölümler ve kayıpların çoğu için Haşdi Şabi’yi suçlayan Dindar Zebari, “Haşdi Şabi tarafından gerçekleştirilen kitle katliamlar yeni bir şey değil”  iddiasında bulundu. 

Zebari, Tuzhurmatu’da ise “150 ile 200 arasında kişinin öldürüldüğünü” belirtirken bu rakamların sadece sivilleri içerdiğini de kaydetti.

Buna karşın Rudaw’a telefonla konuşan Haşdi Şabi’nin Kerkük’teki komutanı Kerim Nuri ise, Zebari’nin iddialarını reddederek örgütün “Kerkük’te sivillere karşı suçlara karışmadığını” öne sürdü.

Ancak Nuri’nin Kerkük ve Tuzhurmatu’da Kürt sivillerine yönelik ihlallerin olduğunu reddetmediğine dikkat çekldiği habere göre, Kerim Nuri, o bölgelerde evlere yönelik olarak “kötü şeyler” yapıldığının farkında olduğunu söyledi.

Komutan, “Kürt kardeşlerimize karşı yanlış şeyler yapan herhangi bir kişi, yanlış yapıyor ve suç işliyor ve Kürtler ve sivil halk için tehdittir. Kan akışını durdurmak için çalışmalıyız” sözlerini de kullandı. (DIŞ HABERLER)

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER