Hasta tutuklu Kemal Avcı ile 'bayramdan sonra' ilgilenilecek

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın, Silivri Cezaevi’ndeki hasta tutuklu Kemal Avcı’nın durumunu ilettiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Bayram sonunda ilgileneceğim” dediği belirtildi.

Hasta tutuklu Kemal Avcı ile 'bayramdan sonra' ilgilenilecek

Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden 2013 yılında savcılık kararı ile tahliye edildikten sonra Nisan 2016’da “örgüt propagandası yapmak” ve “örgüt üyesi olmak” iddiası ile aldığı 12 yıllık cezası Yargıtay’da onanınca bu kez Silivri 2 No’lu L Tipi Cezaevi’ne konulan mide kanseri hasta tutuklu Kemal Avcı’nın durumu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a iletildi.

Hasta tutuklu Avcı’nın durumunu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Barış Yarkadaş bir mektup ile Bakan Bozdağ’a iletti.

Yarkadaş, mektubunda Avcı’nın tahliye edilmesini veya Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini talep etti.

Bozağ’ın, Yarkadaş’a “Bayramdan sonra ilgileneceğim” dediği belirtildi.

Yarkadaş, Avcı’nın durumunu TBMM İnsan Hakları Komisyonu gündemine de getirileceğini söyledi.

Darbedildi iddiası

Silivri Cezaevi’nde olan hasta tutuklu Kemal Avcı’nın gardiyanların saldırısına uğradığı da iddia edilmişti.

Kardeş Hüseyin Avcı, dün Evrensel’e yaptığı açıklamada, hastalığı sebebiyle rapor alması için Adli Tıp Kurumuna götürülmek üzere hücresinden çıkarılan Avcı’nın, baş gardiyanın da aralarında olduğu 5 gardiyan tarafından darbedildiğini söylemişti.

Kemal Avcı

Kandıra F Tipi Cezaevinde kalırken 2011 yılında kansere yakalanan Avcı, buradan tahliye edildikten sonra tedavi için gittiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden 2012’de yeniden gözaltına alınarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine konuldu.

Hastalığı burada ilerleyen ve midesinin 4’te 3’ü alınan Avcı, Edirne’de 20 gün hastanede kaldıktan sonra cezaevine yeniden yollandı.

Bu sırada defalarca kanama geçiren Avcı için Türkiye genelinde “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın, Kemal Avcı serbest bırakılsın” diye kampanya başlatıldı.

Kampanyanın sonuca ulaşmasıyla Avcı, 2013’ün ağustos ayında serbest bırakıldı.

Tahliye edilmesinin ardından Avcı’nın tedavisine dışarıda devam edildi ancak tedaviye rağmen kanser hızla bütün vücuduna yayıldı.

Hastalığı ilerleyen Avcı, ocak ayında İstanbul Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine yatırıldı ve iki büyük ameliyat geçirdi. Doktorları yaşam süresinin çok kısıtlı olduğunu söyledi.

Hastalığı sebebiyle 45 kiloya düşen Avcı, hakkındaki eski dosyalarının birinin onanmasıyla “Terör örgütü üyeliği ve propagandası yaptığı” iddiasıyla nisanda tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukatları bu sırada kemoterapi tedavisini hastalık ilerlediği için hastanede yatarak görmesi gerektiği ile ilgili talepte bulundu. Ancak hastane buna izin vermedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER