Havai fişek fabrikasında bir işçi halen bulunamadı

Hendek'te meydana gelen patlamanın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmalarında kayıp bir işçiye halen ulaşılamadı.

Havai fişek fabrikasında bir işçi halen bulunamadı
Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yukarıçalıca mevkisindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamanın dördüncü gününde bölgede, UMKE, AFAD, polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri çalışma yürütüyor. Kayıp 1 işçi ise halen bulunmadı.

Patlamada ölen 6 kişinin kimliği belirlenirken, 7’nci kişinin de Ramazan Kor (42) olduğu tespit edildi. Evli ve 1 çocuk babası olan Ramazan Kor’un, 1 yıldır Akyazı’da yaşadığı, cenazesinin Çorum’da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan 4 kişinin ise jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Olayla ilgili ilk tespitlere göre bir sabotaj ihtimali görülmedi.

Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz Cuma günü saat 11.15’te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan duyulan patlamalarda 6 kişi hayatını kaybetmiş, hastaneye kaldırılan 117 kişi taburcu edilmişti. Biri il dışında olmak üzere 5 kişinin tedavisi ise devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlerden Havva Çelik, Sebahattin Tepeçınar ve Halis Yılmaz’ın cenazeleri toprağa verilmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER