'Hayat Eve Sığar' uygulaması yayında

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması, IOS ve Android tabanlı telefon ve tabletlerde kullanılmak üzere yayına verildi. Uygulama ile oturduğunuz semtteki enfekte yoğunluğunu ve riskini görebiliyor, ailenizdeki kişilerin durumunu takip edebiliyorsunuz.

'Hayat Eve Sığar' uygulaması yayında
Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve ücretsiz kullanılan ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması  COVID-19 salgınının kontrol altına alınması ve enfekte olan kişilerin takip edilmesi için geliştirildi.

Android ve IOS tabanlı cihazlara indirilebilen uygulama ile yapılabilecekler şöyle:

Online Covid/19 Testi: İstediğin sıklıkta güncel veriler esas alınarak hazırlanmış olan Covid-19 testini doldurarak durumun hakkında bilgi alabilirsin.

Aile Takibi: Yakınlarını (izin vermeleri halinde) ‘Ailem sekmesindeki listene ekleyebilir, durumları hakkında bilgi sahibi olabilir ve riskli bir durumla karşılaşmadan önce önlem alabilirsin.

Risk Bölgeleri: Konum servislerine izin verildiğinde uygulama seni riskli bölgelere yaklaştığında uyaracak ve haritada anlık olarak yaklaşmaman gereken alanları görebileceksin.

Uygulamada konumuna göre önemli bilgilendirmeler var. Seçtiğiniz konuma göre ‘evde izolasyon, riskli, enfekte, ailem’ seçeneklerini tıklayabilir, konumunuzdaki mevcut durumu görebilirsiniz.

Uygulama Koronavirüsle ilgili bilgilendirme, hastane ve sağlık kuruluşlarının lokasyonları, korona virüsünden korunmak için önlemler ve ihtiyaç halinde telefon numaraları da mevcut.

Uygulamayı Android cihazınıza yüklemek için tıklayın

Uygulamayı IOS cihazınıza yüklemek için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER