HDK'nin 3. Genel Kurulu başladı

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) 3. Genel Kurulu, başladı.

HDK'nin 3. Genel Kurulu başladı

HDK’nin 3. Genel Kurulu, Kocatepe Kültür Merkezi’nde başladı. Sahneye farklı renklerle “Umuda Yolculuk” yazılı dev pankartın asıldığı salonda “Anayasada cinsel yönelik ve cinsiyet kimliği tanınsın”, “Anadilde savunma ve eğitim haktır. Öcalan’a tecride son! Müzakereler başlasın”, “Sınırsız grev hakkı, söz, basın ve örgütlenme özgürlüğü ve iş güvencesi”, “Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz bizimdir” ve “Doğanın ve kentin talanına son” yazılı pankartlar asıldı.

 “Bijî berxwedana YPG”. “Bijî berxwedana Rojava”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atılan genel kurulda Gezi ve Rojava direnişleri alkış, slogan ve zılgıtlarla selamlandı.

Genel kurulda BDP milletvekilleri Erol Dora, Hasip Kaplan, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü, Halil Aksoy, HDP Eş Genel Başkanı Fatma Gök, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, BDP Amed eski milletvekili Akın Birdal ve sanatçı Ferhat Tunç hazır bulundu. 

Divanın oluşturulmasıyla başlayan genel kurulda saygı duruşu yapıldı. Divan Başkanı Gençay Gürsoy, Türkiye için değil bölge için de büyük anlamlar ifade eden umutlar vaat eden genel kurulu başlattıklarını söyledi. Gürsoy, iki yılda zor günler geçirdiklerini belirterek, yetersizlikler yaşadıklarını belirtti. 

Çizilen resimden henüz uzak olduklarını ifade eden Gürsoy, “Meclislerimiz çalışıyor ama yeteri kadar asıl iddiamız olan siyaseti toplumsallaştırma ve toplumsalı siyasallaştırma gibi o devasa amacı henüz gerçekleştirebilmiş değiliz. İçimizde olması gereken kitleler, mağdurlar bütünüyle yok. Şeyh Bedrettin’den ve sayısız Anadolu direnişi ve isyanından günümüze kadar devam eden, sürdürdüğümüz bir geçmiş var” dedi.

Gezi direnişinin kendilerine yeni bir dile ihtiyaç olduğunu açık ve sert biçimde gösterdiğini dile getiren Gürsoy, “İnsanlarımızı gençlerimizi kaybettik. Gözlerini kaybedenler var. Gençlerin acısını yaşıyoruz. Son 30 yıl içinde Kürt halkının ve Kürt direniş hareketinin bedeller ödeyerek biriktirdiği sonsuz değerde bir birikim var. Türkiye’nin bu birikimi Gezi dinamizmi ve yeni diliyle, direnişi, savaşı, isyanı mizahla, neşeyle birleştiren, dayanışmayı bürokratik engelleri aşan anında yürüyen bir mekanizma haline getiren, birbiriyle buluşan anlayışla buluşturan tarihi bir görevle yüz yüzeyiz” diye konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2013, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER