HDP 2.5 aylık eylem planını açıkladı

HDP, 4 ilde yaptığı Vicdan ve Adalet Nöbeti eylemlerinin ardından 2.5 aylık yeni eylem programı hazırladı. 6 ilde miting, İstanbul ve İzmir’de nöbet eylemi destekçileriyle buluşma, 3 ilde sempozyum, ekim ayı boyunca da 13 ilde halk şölenleri yapılacak. Milletvekillerinin tutuklandığı 4 kasım için de planlama hazır ama açıklama yok.

HDP 2.5 aylık eylem planını açıkladı
HDP, Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de gerçekleştirdiği Vicdan ve Adalet Nöbetleri’ninin ardından yeni yol haritasını açıkladı. 6 ilde büyük miting organize edilirken moral, motivasyon içinde halk şölenleri düzenlenecek.


HDP Örgütlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, parti yöneticileri, milletvekilleri ve il-ilçe başkanlıklarına “Demokrasi ve Barış Mücadelesi 2. Dönem Siyasi Kampanya Planlaması” başlıklı genelge gönderdi.

Vicdan ve Adalet nöbetinin “Herkes için adalet” şiarıyla sürdürüleceği belirtilen genelgede siyasi kampanyanın 2. dönem programı yer aldı. Kasım ayı ortasına kadar, yaklaşık 2.5 ay sürecek kampanya aynı dönem yapılacak il kongreleri ile birlikte yürütülecek.

6 İLDE MİTİNG YAPILACAK

HDP’nin programına göre 6 ilde miting yapılacak. 10 Eylül’de İstanbul’da, 17 Eylül’de Diyarbakır’da, 20 Eylül’de Van’da, 24 Eylül’de Adana’da, 30 Eylül’de Mersin’de ve 14 Ekim’de İzmir’de miting düzenlenecek. Mitinglere yerel demokrasi güçlerinin katılması sağlanacak.

NÖBET DESTEKÇİLERİYLE BULUŞMA

Program kapsamında 30 Eylül’de İzmir’de, 1 Ekim’de İstanbul’da Vicdan ve Adalet Nöbeti eylemini ziyaret eden siyasi partiler, STK’lar, meslek örgütleri, sendika ve dernekler, basın yayın kuruluşları, gazeteci, yazar ve sanatçılarla “Herkes için Adalet” şiarıyla buluşmalar gerçekleştirilecek.

KENT SEMPOZYUMLARI, HALK ŞÖLENLERİ YAPILACAK

7-15 Ekim tarihleri arasında Antalya, Bursa, Adana ve Kocaeli’nde demokrasi güçlerinin katılımıyla demokrasi mücadelesi eksenli sempozyumlar yapılacak.
Program kapsamında moral sağlayıcı etkinlikler de düzenlenecek. Ekim ayı boyunca, Ankara, Adıyaman, Malatya, Antep, Hatay, Manisa, Muğla, Trakya, Aydın, Denizli, Bursa, Kocaeli ve Antalya’da şölenler düzenlenecek.
Ekim ayı parti yöneticileri ve milletvekillerinin de partinin yüksek oy aldığı iller kapsamında bölge gezisi yaptığı ay olacak.

YARIŞAN DEĞİL DAYANIŞMACI SİYASET ANLAYIŞI

Parti örgütlerine gönderilen genelgede il kongreleri kadar hazırlanan bu programın hayata geçirilmesinin de büyük önem taşıdığı belirtilerek şöyle denildi:

“Tüm bu çalışmalar örgütümüzün güçlenmesine, tabanımızın genişlemesine ve partimizin yükselişine katkıda bulunmalı, HDP’nin Türkiye siyasetinin geleceğinde en önemli güç olduğu ortaya çıkarılmalıdır. Çalışmalarımız tüm bileşenlerimiz, yakın çevremiz ve birlikte mücadele ettiğimiz demokrasi mücadelesi veren tüm güçleri da kapsayacak, onları dışlamayacak biçimde sürdürülmelidir. Bizler yarışan, rekabet eden, faydacı bir siyasetin değil; çoğulcu, dayanışmacı ve faşizme karşı birlikte mücadeleyi önceleyen bir anlayışla siyasetimizi sürdürme konusunda, ilke ve mücadele hattımızdan taviz vermeksizin ısrarcı olmalıyız.”

4 KASIM’A ÖZEL PLANLAMA

HDP, Eş Başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının 1. yılı olan 4 kasım tarihine dönük de planlama yapıyor. Parti yönetiminde o güne dair yapılacak etkinliklerle ilgili kararlar alındı, ancak bu tarih yaklaşınca kamuoyu ile paylaşılacak. Parti yöneticileri yapılacak eylemlerle ilgili ipucu vermezken sadece “özgün etkinlikler yapılacak” demekle yetindi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2017, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER