HDP: Barbarlık yenilecek, insanlık kazanacak

HDP MYK, Kamışlo’daki IŞİD saldırısını kınayarak “Barbarlık yenilecek, insanlık kazanacak” dedi.

HDP: Barbarlık yenilecek, insanlık kazanacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Rojava’nın Kamışlo (Qamişlo) kentinde IŞİD tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Rojava’nın Qamişlo Kantonu merkezi olan Qamişlo kentinde bu sabah yaşanan IŞİD saldırısında onlarca kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı.

“Bu insanlık düşmanı katliamı yapan barbarlar çetesi IŞİD’i lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere rahmet; ailelerine, başta Kürt halkı olmak üzere Rojava halklarına başsağlığı; yaralılara acil şifa diliyoruz.

“Irak ve Suriye’nin bir bölümünde işgal ettiği ve bir barbarlık sistemi kurmaya çalıştığı alanlarda yenilmeye mahkum olan IŞİD’in bu saldırısı da kendisini bekleyen sonu değiştirmeyecektir.

“IŞİD’in Qamişlo’da yaptığı bu son insanlık düşmanı katliam, dünya halklarının IŞİD’e yönelik kararlı tutumunu pekiştirecek, IŞİD’e karşı mücadele eden Demokratik Suriye Güçleri’nin mücadele azmini ve kararlılığını büyütecektir.

“Rojava’nın farklı halkları, inançları ve kültürleri barındıran yapısını temsil eden ve Suriye’de süren savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanların da gelmesiyle nüfusu 1 milyona yaklaşan Qamişlo’da meydana gelen bu IŞİD saldırısının dolaylı sorumluları da IŞİD’e destek olan ülkeler ve iktidarlardır.

“Daha önce üç büyük IŞİD saldırısı yaşayan Qamişlo, bu saldırının da yaralarını saracak, IŞİD belasından kurtulacaktır. Kendi politik amaçları ve çıkarları uğruna, halkların başına bela olan bu barbarlar çetesini destekleyen ülkeler, kurumlar, iktidarlar ve kişiler ise tarih önünde sorumluluklarından kurtulamayacaktır.

“Gelecek nesillerin bir kabus olarak hatırlayacağı barbar IŞİD çetesinin bu insanlık düşmanı saldırısını bir kez daha lanetliyoruz. Rojava halklarına bir kez daha başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER