HDP Beyoğlu Adaylarının Taksim Projesi

HDP'nin Beyoğlu Belediyesi Eş Başkan adayları Korhan Gümüş ve Seyhan Alma Ürek, Topbaş'ın projesine karşı çıkarak Şişli Beyoğlu arasını "Central Park" yapma sözü verdiler.

HDP Beyoğlu Adaylarının Taksim Projesi
Halkarın Demokratik Partisi'nin (HDP) Beyoğlu Belediyesi Eş Başkan adayları Korhan Gümüş ve Seyhan Alma Ürek, seçim kampanyasını yeni Taksim Meydanı projesine karşı başlattılar.


Cezayir Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya HDP İstanbul Belediye Başkan adayları Sırrı Süreyya Önder ile Pınar Aydınlar da katıldı.

Taksim Platformu kurucularından aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi mimar Korhan Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yeni meydan projesini kabul etmediklerini belirtti.

Taksim Şişli arası Central Park

Kentin belleği Taksim Meydanı'nın kimseye sorulmadan dizayn edilmesinin Topbaş'ın müzakere yoksunu şehircilik anlayışının son örneği olduğunu ifade eden Gümüş, yeni projeyle meydanın "meydan" olmaktan çıkarılarak bir daha gösteri, konser, yürüyüş yapılamayacak hale getirildiğini belirtti.

"Projede 30 santimetreye konulan ağaçları tartışmıyorum bile; o ağaçlar orada kurur zaten. Kentin en önemli meydanı parka çevirmek ne kadar doğru? Ayrıca bu projede Gezi Parkı'nda yıkılan yaya köprüsü ne olacak? Gezi'yi diğer rekreasyon alanlarından ayıran dikenli teller ne olacak?"

"Bizim hayalimiz Taksim'den Şişli'ye uzanan yeşil alanı 'Central Park' yapmak. Burası ile İstanbul nefes alacak. Sanatsal etkinlikler, sivil toplum örgütlerinin kullanımına açılacak. Dikenleri teller kaldırılarak Şişli ve Beyoğlu semtlerini birleştireceğiz. Yıktırılan Yyaya köprüsünün yerine geçici köprü yapılacak. Gezi Parkı'nın otopark olarak kullanılması engellenecek. Bisiklet ve yayalar için güzergahlar işaretlenecek."

Roboskili, 26 yaşındaki genç aday Seyhan Alma Ürek ise kadın, engelli, LGBTİ dostu bir kent tasarlayacaklarını söyledi.

Pınar Aydınlar ve Sırrı Süreyya Önder de yerel halkın taleplerinin dikkate alındığı bir yönetim biçimi sunacaklarını belirttiler.

Önder, Topbaş'ın Gezi'ye rağmen hala halkın taleplerini görmezden geldiğini belirterek seçilmeleri durumunda kent düşmanı projelerin yıkılacağını yıkılamayacak durumda olanların da gelirinin halka dağıtılacağını sözlerine ekledi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER