HDP Elazığ ve Urfa için YSK'ya başvurdu

HDP Elazığ’da seçim sonuçlarına itiraz etti, Urfa’da 200 sandığın sonuçlarının iptalini istedi.

HDP Elazığ ve Urfa için YSK'ya başvurdu
Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Elazığ'da geçersiz sayılan 10 bini aşkın oyun kendilerine ait olduğunu belirterek, İl Seçim Kurulu'na başvururken, Urfa'da ise 200 sandıkta 60 bin seçmenin iradesinin açığa çıkmadığı gerekçesiyle seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. 


HDP Elazığ İl Örgütü, seçmeninin yoğun bulunduğu merkez Doğukent, Ulukent, Sanayi, Saray Atik, Kırklar mahalleleri ile Kovancılar, Arıcak ilçeleri ve Yazı Konak Beldesi'nde, 10 binin üzerinde HDP'ye kullanılan oyunun geçersiz sayıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. 

HDP İl Eşbaşkanı Yunus Güneş, HDP'nin çok az bir oy kaybı nedeniyle vekil çıkartamadığını belirterek, 10 binin üzerinde geçersiz sayılan oyun HDP oyu olduğunu dile getirdi. 

URFA’DA 200 SANDIĞA İTİRAZ ETTİ

HDP Urfa İl Örgütü ise Akçakale, Harran, Siverek ve merkez Eyyubiye ile Haliliye ilçelerinde, 200 sandıkta 60 bin seçmenin iradesinin açığa çıkmadığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak, sonuçlarının iptalini istedi. 

Başvuru sonrası adliye çıkışında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, söz konusu sandıklarda blok oy kullanıldığını, seçmenlerin özgürce sandığa gitmediğini belirterek, "Biz Urfalıların özgür iradesinin açığa çıkmasını istiyoruz. Yurttaşlarımız özgürce hakları olan oylarını kullanabilmelidir. Bunun önüne kim geçmişse sandık kurulu başkan ve üyeleri dahil olmak üzere açığa çıkarılmalı ve yargılanmalıdır. Biz itirazımız kabul görürse 6'ncı vekilimizi de Meclis'e göndereceğimi düşünüyoruz" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER