HDP: Erdoğan YSK'nin kararından cesaret alıyor

HDP, Erdoğan'ın muhalefet partilerini hedef aldığı ve AKP'ye oy istediği gerekçesiyle YSK'ye başvuruları devam ediyor. İkinci başvuru da reddedildi.

HDP: Erdoğan YSK'nin kararından cesaret alıyor
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingleriyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yaptığı ikinci başvuru da reddedildi. HDP tarafından yapılan açıklamada, "Erdoğan'ın yaptığı her mitingle ilgili olarak YSK'ya ihlal başvurusunda bulunmaya devam edeceğiz. Erdoğan'ın 5 Mayıs'ta Tekirdağ'da 'Toplu Açılış' adı altında yaptığı mitingle ilgili Eş Genel Başkan Yardımcımız Sn. Ali Ürküt, dün YSK'ya başvurmuştu. ikinci başvurumuz da aynı gerekçeyle reddedildi" denildi. 


'KURUMUNUZUN KARARINDAN CESARET ALDI'

HDP'nin ikinci başvurusunda, "Sayın Cumhurbaşkanı, üzülerek belirtmek isteriz ki, Kurulunuzun kararlarından cesaret alarak, seçim propaganda ilkelerine aykırı hareket etmekte, seçimlerin dürüstlüğüne gölge düşürmektedir" diye kaydederken, Erdoğan'ın 5 Mayıs günlü başvurudan hemen sonra Tekirdağ’da miting düzenlediğine ve şu ifadeleri kullandığına dikkat çekti:

“…Bizim Kabe'miz Taksim'dir bir tanesi. Terör örgütünün arkasında olduğu parti var ya o söylüyor bunu. CHP'de Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter diyordu. Al birini vur öbürüne."

“…Kandil'den talimat almışlar. Havalimanına karşılamaya geleceklerdi, gelmediler.”

“…Eski Türkiye koalisyonu dedik. Bunun arkasında muhalefet var, bunların arkasında da bölücü örgüt diğeri paralel örgüt. Kendi aralarında işbirliği yapmış. Paralel örgüt bunlara akıl hocalığı yapıyor. Bir yanda Pensilvanya bir yanda Kandil önlerinde de Ana Muhalefet var. Bu koalisyondan milletin hayrına bir şey çıkar mı?”

“…Muhalefet partilerin çoğu, benzer vaatler söylüyor. Şimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmak istiyorlar. 1970'lerin, 1990'ların Türkiye'si.” 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER