Yüksekdağ: Mücadelemizi zaferle taçlandıracağız

HDP’li milletvekili adaylarının seçim çalışmaları sürüyor. Amed’de konuşan Yüksekdağ, artık Türkiye'de yeni bir dönem başladığını belirterek, "Kobanê'de doğan zafer güneşi, HDP ile Türkiye'nin sabahına doğacaktır" dedi.

Yüksekdağ: Mücadelemizi zaferle taçlandıracağız
HDP’li milletvekili adaylarının seçim çalışmaları sürüyor. Amed’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, artık Türkiye'de yeni bir dönem başladığını belirterek, "Kobanê'de doğan zafer güneşi, HDP ile Türkiye'nin sabahına doğacaktır" dedi.


AMED

Amed’in Bağlar ilçesine bağlı Mevlâna Halit Mahallesi'nde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Amed milletvekili adayı Çağlar Demirel ve HDP ile DBP il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla seçim bürosu açıldı. Binlerce kişinin katılımıyla yapılan açılış öncesi çalınan müzikler eşliğinde halay çeken kitle arasına giren Yüksekdağ, halay çekti. Coşkulu ve renkli görüntülerin yaşandığı açılışta konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ömer Önen, halkı selamlayarak, halkların ortak mücadelesi ile zaferi elde edeceklerini söyledi.

Alkış ve zılgıtlarla sahneye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise bu zamana kadar yasaklanan yaşamın yeniden inşa etme zamanının geldiğine vurgu yaptı. Yaklaşık 40 yıldır mücadele eden gençlerin ve bu uğurda yaşamını yitiren gençlerin sayesinde bu günleri yaşayabildiklerine işaret eden Yüksekdağ, "Biz nereden geldiğimizi asla unutmadık, unutmayacağız. Şengal'de, Kobanê'de direnerek şehit düşen gençlere söz verdik. Bu mücadelemizi zaferle taçlandıracağız" dedi. Hükümetin tüm baskılarına rağmen Şengal'de, Kobanê'de zaferi elde eden halkın Türkiye'de de 7 Haziran'da kazacağını söyleyen Yüksekdağ, "2 yıl önce Sayın Abdullah Öcalan barışın önünü açmak için bu kentte bir manifesto açıkladı. Ama onlar bu insanlık değerlerinden anlamadılar. Amed'de barışın sağlanmasını istemeyen güçler savaş ortamı yaratmak istiyorlar" ifadesinde bulundu. 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren yurttaşlar, Koma Agire Rojê'nin şarkıları eşliğinde halay çekti.

HDP Amed İl Örgütü, seçim dayanışması kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Amed milletvekili adaylarının katılımıyla Demirok Tesisleri'nde verilen yemekle, kentte bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi. Yemek öncesi konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, gelen misafirleri selamladı. Şimşek'in ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün buradaki birliğiniz yaratmak istediğimiz Türkiye'nin bir resmidir" dedi. Bütün Türkiye'nin yeni yaşama "merhaba" demesinin yolunun birliktelikten geçtiğini söyleyen Yüksekdağ, "AKP 13 yıllık iktidarı boyunca kendisinin tek seçenek olduğunu tüm Türkiye'ye dayattı ve dayatmaya devam ediyor. Ancak artık Türkiye halkının seçebileceği daha iyi bir siyasi zemin var artık. HDP kardeşliğin, özgürlüğün ve adaletin yolundan geçerek barış dolu yarınlarda kucaklaşmanın partisidir" diye konuştu.

AKP hükümetinin halkları ret ettiğinin yanı sıra şiddet uyguladığını söyleyen Yüksekdağ, "Bu şehrin halkı AKP'nin bu politikalarını iyi bilir. Bu kentin insanını tekleştirme politikaları içerisinde eritmeye çalıştılar. Ama bu kentin insanı tüm baskı politikalarına rağmen barışçıl bir yaklaşımla ayakta durabildi" dedi.

AKP'nin tekçi zihniyetin son temsilcisi olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Artık Türkiye'de bir dönem kapandı yeni bir dönem açıldı. Bu yeni dönemde kazanım hep bizden, halktan yana olacaktır. Kobanê'de elde ettiğimiz o büyük başarı Mezopotamya'da yeni bir günün başladığının belirtisidir. Kobanê'de doğan zafer güneşi, HDP ile Türkiye'nin sabahına doğacaktır" ifadesinde bulundu. 

HDP'nin zafer kazanacağını iyi gören siyasi iktidarın büyük bir telaş ve korkuyla HDP'nin üzerine geldiğini söyleyen Yüksekdağ, "AKP, bizlere 'silahın gölgesinde siyaset yapıyorlar' diye itham ediyor. AKP hükümeti 13 yıllık iktidarını savaş ve çatışmalarla sürdürdü. Biz dönüp 13 yıllık geriye baktığımızda savaş ve yıkımdan başka bir şey görmüyoruz" şeklinde konuştu. Barış yanlısı halkların umudunu hiç bir zaman Erdoğan ve Davutoğlu'na emanet etmediklerini söyleyen Yüksekdağ, "Bizim için Türkiye halkının barış isteği milyonlarca seçimden ve sandıktan binlerce kez daha değerlidir" dedi. 

Seçimin güvenli ve huzurlu bir ortamda yürütülmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Yüksekdağ, konuşmasını şöyle bitirdi: "Ama AKP'li yetkililer her çıktığı meydanda şiddete teşvik ediyor. Biz seçim bürolarımıza saldıranların arkasında kim var iyi biliyoruz. Bunların arkasında hükümet var. 13 yıldır ellerinde bulunan iktidarı tepe tepe kullandılar. Her türlü şiddeti baskıyı sonuna kadar kullandılar. 13 yıldan daha fazla bir iktidar yok AKP için ve başkanlık gibi bir şey yok Erdoğan için. " 

HDP Amed milletvekili adayı Edip Berk de, Çermik'te ilçenin en ücra köylerini ziyaret ederek, seçmeniyle buluştu. Şeyhandede, Bayat, Ceylan, Gozer, Saltepe ile Günaşan köylerini ziyaret eden Berk ve beraberindekiler, köylüler tarafından coşkuyla karşıladı. Ziyaretler esnasında köylülerin sorunlarını dinleyen Berk, yurttaşlardan destek istedi. Köy ziyaretleri taziye ziyaretleri ile son buldu.

MALATYA

HDP Malatya milletvekili adayları Aydın Erdoğan, Betül Kurnaz Kılınç, kentte esnaf ziyaretlerini sürdürürken, diğer HDP adayları Necdet Bali, Latife Ulutaş ve Ahmet Akar'da merkez köylerde seçmenlerle buluştu. HDP adaylarını ilgiyle karşılayan esnaf, HDP'in barajı geçerek, mecliste yer almasını istediklerini dile getirdi. Şire Pazarı'nda kayısıcı esnaflarını ziyaret eden Aydın Erdoğan ve Betül Kurnaz Kılınç, esnaftan destek istedi. Son 3 seçimde AKP'ye oy verdiğini söyleyen Şire Pazarı esnaflarından Cemal Duman, "Artık yeter" diyerek, 7 Haziran'da HDP oy vereceğini dile getirdi. Duman, "AKP dini kullanarak siyaset yapıyor. Tayyip Erdoğan Kuran'ı eline alarak oy istiyor. 'AKP Müslüman partisidir' diyor; ama ben biliyorum Müslümanlıkla alakaları yok" dedi.

Şire Pazarı'ndan sonra adaylar, semt ve mahalle pazarlarında yurttaşları ziyaret etti. 

ŞIRNAK 

Özgür Kadın Kongresi (KJA) tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Mahallesi'nde HDP seçim bürosunun açılışı yapıldı. Düzenlenen açılışa HDP Şırnak Milletvekili Adayı Aycan İrmez, Silopi ve Cizre belediyeleri kadın eşbaşkanları, KJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri HDP ve DBP kadın eşbaşkanları ve kadın yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kadın katıldı. Seçim bürosunun açıldığı alanda toplanan kadınlar yöresel kıyafetleri ile renkli görüntüler oluşturdu. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP Şırnak milletvekili adayı Aycan İrmez, "AKP hükümetinin kadınlara yönelik yürüttükleri tek çalışma, kadınlara yönelik katliamlar olmuştur. Kadınlara yönelik katliamların son bulması için HDP yani bizlerin meclise girmesi gerekmektedir. Çünkü kadın, özgürlük, eşitlik ve demokrasidir" dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından kadınlar tarafından zılgıtlar eşliğinde seçim bürosunun açılışı yapıldı. Seçim bürosu açılışı yerel müzik gruplarının söylediği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. 

SİİRT

HDP Siirt milletvekilli adayları Hatice Seviptekin, İsmail Aydın ve beraberlerinde HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, DBP ve HDP il yöneticileri ve KJA aktivisiti çok sayıda kadın ile birlikte Bahçelievler Mahallesi esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyareti süresince halk ve esnaflardan büyük ilgi gören HDP adayları, 7 Haziran'da destek istedi.


Akşam saatlerinde ise aralarında HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel'inde aralarında bulunduğu heyet, Kurtalan ilçesine giderek esnafı ziyaret etti. Yüzlerce kişi tarafından ilçe girişinde karşılanan HDP'liler, daha sonra Beykent Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunu ziyaret etti. HDP'liler daha sonra kent merkezinde bulunan esnafı ziyaret ederek, yurttaşlardan oy istedi. 
Beykent Caddesi üzerinde buluna seçim büro önünde toplanan kitle, caddeyi trafiğe kapatarak, sık sık "Bizler HDP, Bizler Meclise", "Biji serok Apo", "Şehit Namirin" sloganları atarak, saygı duruşunda bulundu. Seçim bürosu önünde yurttaşlara seslenen HDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, haktan ve hukuktan yana yurttaşların oy kullanmasını istedi. HDK Eş Sözcüsü Sahabat Tuncel ise Kürt halkının büyük bedeller verdiğini söyleyerek, şimdi yeni süreç ile iyi bir çıkış yapacaklarını dile getirdi. 

MARDİN

HDP Mardin milletvekili adayı Nurullah Görhan ile HDP il ve ilçe başkanları, kentte bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüştü. Aralarında Mardin Turistik Otelciler Derneği, Mardin Eczacılar Odası, Mardin Kültür Turizm ve Doğal Hayatı Yaşatma Derneği, Mardin Hayvan Severler Derneği, Kadın Dernekleri ile Mardin Yardım Severler Derneği'ni ziyaret eden HDP heyeti, sivil toplum örgütü temsilcilerinin tarafından sıcak karşılandı. Karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren HDP milletvekili adayı Nurullah Görhan, tekçi zihniyetin sürekli halkları ayrıştırdığını bu yüzden HDP'nin ise güneş gibi herkese eşit doğduğunu ifade ederek, HDP'nin tüm Türkiye'de heyecan yarattığını dile getirdi. Görhan, kucaklayıcı bir parti olduklarını ve bunun tüm toplum tarafından kabul gördüğünü belirterek, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sağlayacak tek parti konumunda olduklarını dile getirdi. 
STÖ temsilcileri de HDP heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, HDP'nin artık Türkiye'nin partisi olduğunu belirtti. 

8 AYLIK HAMİLE KADIN TUTUKLANDI


Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise, HDP seçim çalışmaları kapsamında kadın seçim bürosu açtı. Açılışa, HDP Mardin Milletvekili Adayı Gülser Yıldırım, Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya, HDP PM üyesi Xecê Şen, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, KJA aktivistleri, tekstilerde çalışan kadınlar ve yüzlerce kadın katıldı. Demokrasi Park'ında bir araya gelen yüzlerce kadın, seçim bürosu kadar erbaneli eşliğinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi parkta davul ve zurna eşliğinde halay çeken kadınlar sık sık "Jin jiyan azadî", "Bijî Serok Apo" ve "Şehît namirin" sloganları attı. Kadın seçim bürosu önünde son bulan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu. Seçim bürosu önünde Mitanni Kültür Merkezi folklar ekibi tarafından hazırlanan oyunlar sergilenmesinin ardından konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Nusaybin'in direnişçi ruhuyla bütün kadınları selamladı. Yıldırım, "Önderimiz Rêber Apo 'Kadının özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür' dediği gibi bu şekilde kadınlar özgür olabilir. Bu nedenle kadının özgürlüğü ve toplumun özgürlüğü için sonuna dek mücadele edeceğiz" dedi. İki gün önce Nusaybin'de 8 aylık hamile olan Güneş Susan'ın tutuklamasına dikkat çeken Yıldırım, "Kadın arkadaşımız hamile olmasına rağmen, kadın düşmanı olan işgal zihniyet tarafından tutuklandı. Bu tutuklama ilk ve son da değildir. Bu tekçi zihniyet iktidarda olduğu sürece kadına karşı katliam devam edecektir. Arkadaşımız Güneş serbest bırakılana kadar mücadele edeceğiz. Bu tutuklama zihniyeti bitirmek için kadınlar mücadele etmelidir ve 7 Haziran'da en iyi şekilde kadın kırımına karşı çok iyi cevap verecektir" diye konuştu. 
Yapılan konuşmalar ardından HDP Nusaybin kadın seçim bürosu açılışı tekstillerde çalışan kadınlar tarafından yapıldı. 

HDP Mardin milletvekili adayı Erol Dora, seçim çalışmaları kapsamında Savur ilçesinde çalışmasını sürdürdü. HDP, DBP il ve ilçe eşbaşkanları ile Savur Belediyesi eşbaşkanlarının da eşlik ettiği Dora, ilk olarak Qoşê Mahallesi'nde seçmeni ile bir araya gelindi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Dora, 7 Haziran'da iktidarı da barajla birlikte yıkacaklarını söyledi. Seçim konvoyu buradan İşgören (Qewsan) Mahallesi'ne geçti. Mahalle meydanında Dora ve HDP'lileri kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile karşıladı.

Yapılan saygı duruşunun ardından HDP Savur ilçe Eşbaşkanı Selahattin Önder kısa bir konuşma yaptı. Ardından HDP heyeti, Şenocak (Şûtê) Çınarönü (Cilîn) mahallelerinin ziyaretlerinin ardından Sürgücü (Ewîna) Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Sürgücü köyünde yüzlerce kişi tarafından zılgıtlar ve sloganlar ile karşılanan HDP heyet, halkı selamladı. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Dora, "Sayın Öcalan'ın sayesinde 7 Haziran'da Ankara halkların olacak. Kobanê 'düştü düşecek' diyen dönemin Başbakanı Erdoğan'ın söylemi boşa çıktı. Şengal'de Kobanê'de halklara yapılan katliamlar karşısında YPG, YPJ, gerillalarının kahramanca çatışarak bedenlerini kurşunlara veren yoldaşlarımıza selam olsun. Onların özgürlük direnişi halkımızın toprağını özgürleştirdi" diye konuştu. Dora, 7 Haziran'da Parlamentoyu halkların meclisine çevireceklerini söyledi. 

Konuşmanın ardından Barış Anneleri Meclisi üyeleri seçin bürosunun kurdelesini kesti.

HDP Mardin milletvekili adayı Enise Güneyli, seçim çalışmaları kapsamında Dargeçit (Kerboran) ilçesini ziyaret etti. Güneyli ve beraberindeki HDP heyeti, Sümer (Deywan), Kılavuz (Xelila) ve Bostanlı (Werzikê) köylerini ziyaret ederek, destek istedi. Özgürlük Parkı'nda halkla bir araya gelen Güneyli, çok sayıda kişinin katılımı ile HDP ilçe büro açılışını gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından seçmenine seslenen Güneyli, ''Nasıl ki Rojava ve Kobanê'de Kahramanca direniş gösterip düşmanı yenilgiye uğratmışsa, bizde bu seçimler de birlik ve beraberlik içinde yine düşmanı 7 Haziran'da barajları yıkıp düşmana yenilgi yaşatmalıyız '' dedi.

HDP'nin engelli adayı Nurullah Görhan, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, 7 Haziran'da yapılacak seçimin büyük bir öneminin olduğunu ifade ederek, seçimlerden çıkacak olan sonucun halkların temsiliyeti noktasında demokrasinin güçlenmesi için önemli olduğunu söyledi. Yaptıkları ziyarete ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Görhan ise, basın emekçilerinin ne kadar zor şartlarda haber yaptıklarına tanık olduğunu söyleyerek, "Basının objektif ve sağlıklı yürüyebilmesi sizlerin sayesinde Mardin'de gerçekleşti. Çünkü Mardin'de kısır bir haber sirkülasyonu vardı. Zamanla bu yavaş yavaş bu sadeleşti. Tüm basın emekçilerinin objektif haber yapma kaygılarının olduğunu biliyorum. Tüm basın emekçilerine başarı dileklerinde bulunuyorum" dedi. 

AĞRI

HDP Ağrı milletvekili adayları Bedran Öztürk ve Leyla Zana seçim çalışması kapsamında Patnos'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Zana ve Öztürk'ün ilk durağı, sanayi sitesi oldu. Sanayi sitesi esnafını ziyaret eden adayları yoğun ilgi ile karşılayan esnaf, Patnos Belediyesi'nin AKP'ye geçmesi ile yaşadıkları sorunları anlattı. Sanayi sitesinde mermer dükkanı olan bir esnaf, adaylara Öcalan'ın resmi olan mermer tabloyu hediye etti. Zana, tabloyu alırken "Yeni yaşamın ve bizlerin kurtarıcısı Öcalan'dır" diyerek esnaflara teşekkür etti. 

Zana ve Öztürk'ün ziyaretin ikinci durağında ise İlçe Devlet Hastanesi oldu. Başhekim ile görüşmenin ardından hasta, hasta yakınları ve çalışanlar tarafından hastane bahçesinde karşılanan adaylar, seçmenlerini selamladı. Kısa mitinge dönüşen hastane bahçesindeki buluşmada konuşan Bedran Öztürk, Ağrı'da sağlık alanında ciddi sıkıntıların yaşandığını, zor şartlarında çalıştıklarını belirterek, HDP ile sağlık alanında yaşanan sorunların tüm sağlık emekçilerle birlikte aşılacağını söyledi.

Adayların son durağı ise Malazgirt Caddesi'ndeki esnaflar oldu. Zana ve Öztürk'ü esnaflar yoğun ilgi ile karşıladı. Esnaflar, kentten HDP'nin dört milletvekili çıkaracağını söyledi

HDP Ağrı milletvekili adayları Mehmet Emin İlhan ve Dirayet Taşdemir ise köy ziyaretleri kapsamında Hamur ilçesine bağlı Ekincik, Kaniya Heri, Avtinne, Gomşeviti, Quçka, Köşk, Xano köylerini ziyaret etti. Kitle adayları köy girişinde bayraklar ve "Biji serok Apo" sloganı ile karşılandı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği ziyaretlerde adaylar yurttaşların sorunlarını dinledi. Köy ziyaretlerinde konuşan Mehmet Emin İlhan, yeni yaşamın ilmek ilmek örülmeye başlandığını, HDP'nin ağacının halkın gücü ile sulanacağını söyledi. Bir diğer aday Dirayet Dilan Taşdemir ise kadınların özverili mücadelesine değinerek, HDP ile kadın mücadelesine yeni bir soluk geleceğini söyledi. 

BİTLİS

HDP Bitlis Milletvekili Adayı Zeynel Omay, seçim çalışmaları kapsamında Ahlat (Xelat) ilçesine bağlı Yoğurtyemez, Akçaören, Yuvadamı, Otluyazı, Develik, Gölgören, Kınalıkoç ve Kırıkkaya köyleri ve Ovakışla (Pirxus) Beldesi'ni ziyaret etti. Omay ve beraberindekiler, Türkmenlerin yaşadığı köy ziyaretlerinde halka toplantılar aldı. Köylerde coşkuyla karşılanan Omay, tüm halkların mücadelesini yürüttüklerini dile getirerek, HDP'nin yeni yaşam projesini anlatarak, destek istedi. Adaylar, köy ziyaretlerinin ardından taziye ve düğünleri ziyaret etti. 

VAN

HDP Van milletvekilleri adayları Tuğba Hezer ve Yurdusev Özsökmenler'in katılımıyla Gürpınar ilçesinde kadın seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Adaylara, HDP Van Eşbaşkanı Derya Havva, Edremit, Gürpınar ve Başkale belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP ve DBP ilçe yöneticileri ve KJA aktivistleride eşlik etti. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte açılış öncesi konuşan Hezer, kadınların toplumun yarısını oluşturmasına rağmen toplumda yeterince görülmediğini kaydetti. Kadının kendi rengiyle Meclis'e gideceğini ve kadını temsil edeceğini söyleyen Hezer, Meclis'e gitmeleri durumunda Kadın Bakanlığı kuracaklarını söyledi. 

Zılgıtlar eşliğinde büronun açılışını yapan adaylar, daha sonra kadınlar ile birlikte müzik eşliğinde halay çekti. 

Açılışın ardından Hezer ve beraberindekiler, ilçenin Kirêl (Yolaşan) Mahallesi'nde halk ile bir araya geldi. Mahalleliler tarafından sıcak karşılanan Hezer, burada kısa bir konuşma yaptı. Hezer, "Mecliste bulunan kadın milletvekilleri zenginlerden oluşuyor. AKP'li vekiller, yoksul halkın halinden anlamazlar" dedi. 

Mahalleli çocuklar ise HDP'li heyetini "Bijî HDP" sloganıyla mahalleden uğurladı. 

HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsökmenler'in katılımıyla Tuşba ilçesi Abdurahmangazi Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açıldı. Yüzü aşkın kişinin katıldığı açılışta kısa bir konuşma yapan Özsökmenler, "AKP'nin her türlü provokasyonuna rağmen biz'ler bu barajı yıkıp, meclise anne, çocuk, işçi, emekçi olarak gideceğiz" dedi. Konuşmanın ardından büronun açılışı gerçekleştirildi. 

İSTANBUL

HDP 2. bölge milletvekili adayları Filor Uluk, Sezai Temelli, Meliha Varış ve Mehmet Saltoğlu, Fatih Aksaray'da halkla buluştu. Aksaray Metro girişinde yapılan etkinliğe, HDP il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Davul, zurna ve kabak kemaniler eşliğinde çekilen halaylarla başlayan etkinlikte konuşan adaylardan Meliha Varışlı, "Biz Kobanê'yi özgürleştirdik baraj ne ki" diyerek, idam edilişlerinin yıl dönümü nedeniyle Deniz ve arkadaşlarını andı. 

Ardından konuşan Sezai Temelli ise HDP'ye yönelik saldırılara değinerek, HDP'nin sokaklarda barışın mücadelesini yürüttüğünü söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, "İbret-i alem olsun diye iade edeceğim" sözünü eleştiren Temelli, "Bu halkın kapısında milyonluk araç yok ki ibret olsun. Sen onu patronuna söyle. Patronuna 'Ben arabayı iade ettim sen de sarayı iade et' de" diye konuştu. 

URFA 

HDP Urfa Milletvekili Adayı Rasim Çakmak Hilvan'da halkla bir araya geldi. Hilvan Yem Fabrikası'nın ardından Milli Aşireti'ne bağlı köyleri de ziyaret eden Çakmak, yurttaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. "Bu parti herkesin partisi bu parti bir umut partisidir. Halkların partisidir. Bizlerde bu halkın vekilleriyiz. Allah bizlere onurlu, barış ve kardeşlik içinde yaşamayı HDP İle nasip edecek inşallah" şeklinde konuşan Çakmak, akşam saatlerine kadar köylerdeki çalışmalarını sürdürdü. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER