HDP Hakkari milletvekillerine gaz kapsülü ve plastik mermi

Hakkari’de Cölemerg Öğrenci Derneği’nin, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yaptığı yürüyüşe, polis müdahale etti. Müdahalede Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan’ın eline gaz fişeği kapsülü, Selma Irmak’ın da kulağına plastik mermi isabet etti. İki milletvekili hastanede tedavi gördü.

HDP Hakkari milletvekillerine gaz kapsülü ve plastik mermi

Hakkari’de Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) tarafından Abdullah Öcalan üzerindeki uygulanan görüşme engeline son verilmesi için yürüyüş düzenlendi. DBP Hakkari il binası önünde toplanan 150 kadar öğrenci grubuna, HDP’li Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan da destek verdi. Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyenlerin önü, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı yanında kesildi. HDP Milletvekilleri Irmak, Akdoğan ve Zeydan, önlerini zırhlı araçların yanına giderek yürüyüşlerini demokratik bir şekilde yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi.

Yürüyüşe katılanlar dağılmayınca polis müdahalede bulunmaya başladı. Bu anda HDP milletvekillerinden Selma Irmak’ın kulağına plastik mermi, Abdullah Zeydan’ın eline de gaz fişeği kapsülü isabet etti. Milletvekilleri Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü.

HDP Milletvekili Selma Irmak, “Biz polislerle konuşurken ateş edildi. Kulağıma plastik mermi çarptı. Çok yakın mesafede hedef gözetilerek ateş edildi. Hem gaz bombalarıyla hem plastik mermilerle bir anda ateş edildi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER