HDP-HDK: Kaza değil, cinayet

HDK İstanbul İl Meclisi ve HDK İl Örgütü, Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet yürüten İmbat Maden Ocağı’nda çalışan işçilerin göz göre ölüme gönderilmesini Galatasaray Meydanı’nda protesto etti.

HDP-HDK: Kaza değil, cinayet
HDK İstanbul İl Meclisi ve HDK İl Örgütü, Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet yürüten İmbat Maden Ocağı’nda çalışan işçilerin göz göre ölüme gönderilmesini Galatasaray Meydanı’nda protesto etti. Maden ocağında meydana gelen patlamanın kaza değil iş cinayeti olduğunu vurgulayan HDP ve HDK üyeleri, bu cinayetlerin sorumlularından hesap soruluncaya kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.


Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen HDP İstanbul İl Örgütü ve HDK İstanbul İl Meclisi, Soma’da bir maden ocağında meydana gelen patlama sonucunda birçok işçinin yaşamını yitirmesi ve 300 işçinin toprak altında mahsur kalmasını protesto etti.

“Kaza değil cinayet Soma’nın hesabını soracağız” pankartının açıldığı eylemde hep bir ağızdan, “Kaza değil iş cinayeti”, “Katil devlet hesap verecek”, “Soma’nın hesabı sorulacak”, “Soma işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı. Eylemde ilk sözü HDP İstanbul Eşbaşkanı Şamil Altan aldı.

İŞÇİLERİ CANLI İSTİYORUZ

“Bu ülkede gün geçmiyor ki bir işçi kardeşimiz iş cinayetine kurban gitmesin” diyen Altan, en son bugün Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen patlama sonucunda birçok işçinin öldüğünü, 300 işçinin de madende mahsur kaldığını aktardı.

Türkiye’de sermayenin kan ile yoğurulduğunu vurgulayan Altan, bunun bir cinayet değil sermayenin işçilere açtığı bir savaş olduğunu söyledi. Bu savaşın uzun yıllardır sürdüğünü hatırlatan Altan, iş cinayetleri hız kesmezken, Türkiye’nin hükümete karşı gelen herkesin öldürüldüğü bir ülke haline geldiğini dile getirdi.

Soma’da yaşanan iş cinayetin son olması için sendikalarının bir araya gelip bir çözüm bulması gerektiğini altını çizen Altan, HDP İstanbul İl Örgütü olarak sermaye düzeni yok edinceye ve bu iş cinayetleri son bulanan kadar mücadele devam edeceklerini vurguladı. Altan meydandan hükümete, “İşçileri canlı istiyoruz” diye seslendi.

ARTIK YETER DİYORUZ!

Şamil Altan’ın konuşmasından sonra açıklamayı HDK İstanbul Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Fatma İnce okudu. Şu anda Soma ilçesinde 300 maden işçisinin enkaz altında kurtarılmayı beklediğini hatırlatan İnce, “Daha fazla kâr uğruna emekçilerin yaşamlarını yok sayan bu insanlık dışı üretim sistemine artık yeter diyoruz. İşçi sınıfının mücadele aracı olmak yerine sermayeyle, siyasi iktidarla işbirliği yapan sendikalara artık yeter diyoruz” diye konuştu.

Emekçilerin canlarına tehlikeye atmadan, insanca koşullarda çalışabilmeleri için AKP hükümetinin bir an önce iş cinayetlerinin önleme çağrısında bulunan İnce, başta taşeron sistemi olmak üzere güvensiz ve senek çalışma düzeninin yasaklanması istedi. İnce, bu cinayetlerin sorumlularından hesap soruluncaya kadar takipçisi olacaklarını duyurdu. / anf

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER