HDP Eşbaşkanları ve yöneticileri Soma'ya gitti

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'nün yanısıra HDP Ege bölgesi yöneticileri maden felaketinin yaşandığı Soma'ya hareket etti.

HDP Eşbaşkanları ve yöneticileri Soma'ya gitti

Halkın Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü 200'den fazla maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma'ya hareket etti. Olayın hemen ardından Selma Irmak ve Abdullah Levent Tüzel'i olay yerine gönderen HDP, Ege bölgesi yöneticilerini de Soma'ya yönlendirdi. 

Olayı değerlendiren Tuncel, yaşanan olayın bir iş kazası değil katliam olduğunu belirterek, "Bu tür kazalar iktidar tarafından bir kader olarak yansıtılıyor. Oysa bu tür olaylara çok dikkat çekildi. Bizim arkadaşlarımız Abdullah Levent Tüzel ve Ayla Akat Ata'nın doğrudan Soma'ya ilişkin soru önergeleri oldu. Verilen araştırma önergeleri iktidar tarafından red edildi" diye olaya tepki gösterdi. Olayın "göz göre göre geliyorum" diyen bir facia olduğunu belirten Tuncel, tedbir almayan ve olayı küçümseyen iktidara tepki gösterdi.

Tuncel, tüm yöneticileriyle olay yerinde yakınlarını kaybeden ve bekleyiş içinde olan ailelerle dayanışmaya gittiklerini söyledi. / anf

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER