HDP: Hükümet üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan Heyet, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Bakanlık binasında görüştü.

HDP: Hükümet üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin
HDP, Bakan Ala ile yapılan görüşmenin ardından yazılı açıklamada bulunarak, Kobanê’deki katliam tehlikesinin bertaraf edilmesi, çözüm süreci ile ilgili adımların hızlandırılması ve toplumsal olaylara yaklaşım konusunda gerekli hassasiyetlerin gösterilmesini istedi.


HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan Heyet, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Bakanlık binasında görüştü. HDP Heyeti, Kobanê'ye destek eylemlerine dönük devlet terörünün konuşulduğu toplantıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

HDP İmralı Heyeti imzasıyla yapılan açıklamada, sürecin çatışmalı bir hal aldığı günden beri yürütülen temaslar kapsamında bu akşam İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir görüşme gerçekleştirildiği belirtildi. Heyet, bu görüşmede gerek Suruç Mürşitpınar sınırında yaşanan olumsuzluklar, gerekse de 25 yurttaşın hayatını kaybetmesine yol açan olaylar hakkında düşünce, tespit ve önerilerini Ala'ya aktardığını bildirdi.

'KATLİAM TEHLİKESİ BERTARAF EDİLSİN, SÜREÇ İÇİN HIZLI ADIMLAR ATILSIN'

Açıklamada, şöyle denildi: "Diyalog, daha büyük sıkıntıların yaşanmaması için vazgeçilmez en temel yöntemimiz olmalı düşüncesiyle bu temaslarımızı ilgili tüm devlet ve hükümet yetkilileriyle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu diyaloglar sonunda Kobanê’deki katliam tehlikesinin bertaraf edilmesi, çözüm süreci ile ilgili adımların hızlandırılması ve toplumsal olaylara yaklaşım konusunda gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi, toplumsal barışımızın en temel güvencesi haline dönüşmüştür."

HDP, bu konuda hükümeti de üzerine düşen sorumlulukları ivedilikle yerine getirmeye çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER