HDP konvoyu Urla'ya sokulmadı

Urla'da ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan HDP'liler çok sayıda aracın bulunduğu konvoyla seçim bürosu açmak için yeniden ilçeye geldi. Kent girişinde polis HDP'lileri durdurarak, "Sadece 50 kişinin geçişine izin veririz" dedi.

HDP konvoyu Urla'ya sokulmadı
Urla'da ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan HDP'liler çok sayıda aracın bulunduğu konvoyla seçim bürosu açmak için yeniden ilçeye geldi. Kent girişinde polis HDP'lileri durdurarak, "Sadece 50 kişinin geçişine izin veririz" dedi. Bunun üzerine bin dolayında kişi yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi başlattı.


İki TOMA, 1 akrep ve yüzden fazla çevik polisi ile kitlenin önü kesildi. Oturma eylemi sürerken, kitlenin bulunduğu yerin yanındaki tepeden siyah giyimli iki kişinin kitlenin arasına ses bombası attığı görüldü ardından bu kişiler tepenin ardından kayboldu.  

HDP İzmir İl Örgütü tarafından seçimlere hazırlık çalışmaları kapsamında 23 Şubat'ta Urla'da seçim bürosu açılışı yapılmak istenmiş ancak ırkçı saldırı sonucu açılış iptal edilmişti. HDP'liler seçim bürosunun açılışını yapmak için sabah saatlerinde kalabalık bir araç konvoyuyla Urla'ya doğru yola çıktı. Konvoyda, HDP büyükşehir belediye eş başkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, İzmir ilçe belediye eş başkan adayları ve HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile BDP İl Eş Başkanı Yusuf Kaya da yer aldı. 

Urla girişinde polisler HDP'lilere geçiş izni vermeyeceklerini belirterek, "Sadece 50 kişinin bir otobüsle geçişine izin veririz" demesi üzerine, "Urla faşizme mezar olacak" sloganlarıyla oturma eylemi başladı.

Öte yandan MHP ilçe binası önünde bir araya gelen 200 kişilik grup ise Kürtler aleyhine sloganlarla HDP'nin seçim bürosu önüne geldi. Burada sloganlarla bekleyen gruba polisin müdahale etmediği gözlendi. İlçe merkezinde ise yoğun polis önlemleri dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Pınar Türk, ilçe merkezinde 3-4 bin kişinin toplandığı bilgisini aldıklarını söyledi. Türk, "Polis, 50 kişiyi almaya çalışıyor. Girecekseniz 50 kişi girin diyor. Urla'da yüzü maskeli insanlar toplanmış. Polis bizi katliama sürüklemeye çalışıyor" diye konuştu. Öte yandan, ilçede eğitime ara verilerek okulların boşaltıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün de İzmir Valisi ve İçişleri Bakanıyla görüştüğü öğrenildi.

23 Şubat'ta HDP İzmir İl Örgütü tarafından seçimlere hazırlık çalışmaları kapsamında Urla'da yapılmak istenen büro açılışında ırkçı saldırı sonucu 7 kişi yaralanmıştı. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER