HDP Meclis Grubu: 'Mutlaka kazanacağız'

HDP Grup toplantısına, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgüt temsilcileri de katılarak dayanışma mesajı verdi. Toplantıda eş başkanların okunan mesajlarının yanı sıra, demokratik siyaset alanındaki kararlılığın sürdürüleceğinin altı çizildi.

HDP Meclis Grubu: 'Mutlaka kazanacağız'
Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Meclis Grup Toplantısı, 4 Kasım günü eş başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından ilk kez gerçekleşti. Toplantıya, 38 ülkenin büyükelçilikleri ve temsilcilerinin yanı sıra EMEP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Devrimci Parti, Halkevleri, ESP, ÖDP, TMMOB, KESK, TTB, DİSK gibi büyük sendika ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.Halkın da yoğun ilgi gösterdiği toplantı için salon yetersiz kalınca aralara da sandalyeler konuldu ancak burada dahi yer bulamayanlar toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı. 


Toplantı salonuna, tutuklu eş genel başkanlar ve milletvekillerinin fotoğraflarının yer aldığı “Mutlaka kazanacağız” yazılı pankartı asıldı. Toplantı, tutuklu eş başkanları ve milletvekillerinin fotoğraflarının açılmasıyla “HDP halktır halk burada” ve  “Direne direne kazanacağız” sloganları eşliğinde başladı. Daha sonra HDP’li milletvekilleri, alkışlar eşliğinde toplu olarak toplantı salonuna geldi. 

Toplantının açılış konuşmasını ise Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, yaptı.

Demirel, ağır baskılarlar karşı karşıya kaldıkları bugünlerde böylesi bir dayanışmanın kendilerine moral verdiğini belirterek, “Halkımızın iradesini, teslim almak isteyenler 4 Kasım’da siyasi bir darbe gerçekleştirerek, eş başkanlar ve milletvekillerimizi esir almışlardır. Onlara selam ve saygılarımızı gönderiyorum” dedi. 

Eş başkan ve milletvekillerinin tutuklanmasının halkın iradesine bir darbe olduğunun altını çizen Demirel, şöyle devam etti: 

“Rehin almalar 7 Haziran 2015’te başlayan siyasi darbenin en önemli ayaklarından biri olmuştur. Esir alınmaya çalışılan 6  milyon seçmenin iradesidir. Meclis’i Saray'ın bir şubesi haline getirenler, bugün bizleri esir alarak irademizi kırabileceklerini sanmaktadırlar. Bizler tüm baskı ve tutuklamalara karşı sonuna kadar direneceğiz. Demokratik siyaset alanındaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Mutlaka kazanacağız.”

Demirel’in açılış konuşmalarının ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden gönderdiği mesajı okundu.

YÜKSEKDAĞ: MUTLAKA SEVGİ VE CESARET KAZANACAKTIR

Yüksekdağ'ın mesajında, “Her şeye rağmen umudumuzu ve tüketemez, direncimizi kıramazlar. İçeri de ya da dışarı da HDP ve bizler yine Türkiye için biricik özgürlük ve demokrasi seçeneğiyiz. İşte bütün korkuları bundadır. Kimse moralini bozmasın, gardını direncini düşürmesin. Bu nefret ve  saldırganlığın korkudan olduğunu unutmasın. Mutlaka sevgi ve cesaret kazanacaktır. Sevgi ve selamlarımla" ifadeleri yer aldı.

DEMİRTAŞ: FAŞİZME KARŞI DİRENİŞİ YÜKSELTMEK TEK ÇIKIŞ YOLUMUZDUR

Daha sonra Demirtaş’ın mesajı okundu.

Demirtaş’ın mesajında ise şunlar aktarıldı:  “Bizlere yönelik bu saldırının bütün demokrasi güçlerine yapıldığı unutulmamalıdır. Baskıcı her koşulda yan yana durma ve faşizme karşı ortak mücadeleyi büyütmek tek çıkış yolumuzdur. Bu korku imparatorluğu en kısa sürede dağılacaktır. Bizler  demokrasiye olan inancımızı kaybetmeden her koşulda mücadeleye devam edeceğiz. Dört duvar arasında da olsak aynı gökyüzü altında olduğumuzu unutmadan mücadeleye ve süregelen özgürlük halayının neşesinden faydalanmaya devam edeceğiz. Dışarıda çalışma yürüten yoldaşlara, gençlere ve kadınlara selamlarımı iletiyorum."

Eş genel başkanların mesajlarının ardından 4 Kasım gecesi milletvekillerine dönük gözaltı operasyonları ve eş başkanların geçmiş dönemlere ait grup toplantılarına ait  sinevizyon izletildi.  

GRUP TOPLANTISINA KATILANLAR

HDP'nin grup toplantısına katılan sivil toplum örgütleri,  siyasi parti temsilcileri ve büyükelçilik temsilcileri şöyle:

Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk GÖLLÜ ve parti yöneticileri 

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) temsilcisi Mehmet Kemal Başak 

Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve yöneticileri 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu ve yöneticileri 

Halkevleri MYK Üyesi Mustafa Eberliköse ve yönetim kurulu üyeleri 

Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP)  MYK Üyesi Doğan Ergün ve parti yöneticileri 

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyeleri Alper Taş ve Pelin Bektaş 

Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) MYK Üyesi Tülay Korkutan 

Yeşiller ve Sol Parti Genel Başkanı Naci Sönmez ve yöneticileri 

AKA-DER’den Betül Koca

Alevi ve Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yılmaz ve federasyon yöneticileri 

Alınteri’nden İlknur Birgül ve Uğur Karadaş

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı ve Demokratik Alevi Derneği temsilcisi Murat Işık 

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Sekreteri Zeynel Can 

Kaldıraç’tan Anıl Altıparmak 

KESK Eşbaşkanları Şaziye Köse ve KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy ve yöneticileri 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan ve dernek yöneticileri 

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve ikinci Başkanı Züber Akgör 

TTB’den Hande Arpat 

AB Türkiye Delegasyonundan AYCAN AKDENİZ 

Avusturya Büyükelçi Vekili GEORGE OBERRAYTIR 

Avusturya Büyükelçisi KLAUS VÖLFE

Belçika Büyükelçisi MARK TRENTESU 

Finlandiya Büyükelçi Vekili JUSİ SOYNİ

İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı LUSİA GARSİYA RİKO

Lüksemburg Büyükelçisi VIRGINIE ARSLAN

Yunanistan Büyükelçiliği Başkatibi ASTARİYOS TİSURVAS
 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER