HDP ve CHP'den Özgür Gündem'in kapatılmasına tepki

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Özgür Gündem gazetesi hakkında verilen geçici kapatma kararına tepki gösterdi.

HDP ve CHP'den Özgür Gündem'in kapatılmasına tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Barış Yarkadaş, Özgür Gündem gazetesi hakkında verilen kapatmakararına tepki gösterdi.

HDPAdana Milletvekili ve Hukuk Komisyonu üyesi Meral Danış Beştaş, Özgür Gündem’in kapatılmış olmasının, “acizliğin ve çaresizliğin göstergesi” olduğunu söyledi.

“Bu tür kararlar insan hakları suçlarını örtmek için kullanılıyor”

Beştaş, “OHAL’i devletin kendisine ilan ettiği yönündeki söylemin yalan olduğunu defalarca dile getirdik. OHAL ve alınan bu tür kararlar insan hakları suçlarını örtmek için kullanılıyor. Bu tür kararlarla Gündem susturulmaya çalışıldı” dedi.

“Bu gelenek onlarca basın şehidi vermiştir”

Beştaş, “Bu gelenek onlarca basın şehidi vermiştir. Bu kararlar boşa çıkarılacaktır. Gündem’in susturulmayacağını biliyoruz. Bu kararı verdiler, şunu unutmasınlar, milyonlarca insanın tanıklık ettiği soluduğu gerçekleri bu tip kararlarla susturamayacaklar. Bir darbenin yürürlüğe konulduğu görülüyor. Türkiye’de basın-yayın, ifade özgürlüğü hiç yoktu ama bundan sonra kimse bunları ağzına almasın” dedi.

Beştaş dayanışma çağrısında da bulundu:

“Hakikatler kendilerine yol bulup kendilerini ifade edecektir her zaman. Ayrıca bu kapatmalara karşı hukuki yollar mevcuttur ve AİHM’in verdiği kararlar açıktır.

“Bütün toplumu Gündem ile dayanışmaya çağırıyorum”

“HDP olarak düşünce, ifade özgürlüğü konusunda sonuna kadar bu mücadelenin yanında olacağız. Bu tutuma karşı bütün toplumu Gündem ile dayanışmaya çağırıyorum. Yarın herkesi Gündem gazetesi almalıdır.”

“Gazete kapatarak sorun çözemezsiniz”

CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Barış Yarkadaş ise, Özgür Gündem’e getirilen geçici kapatma kararına tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Gazete kapatarak hiç bir sorunun çözülmediği şimdiye kadar defalarca görüldü. Gazeteler, terör ve şiddeti teşvik etmedikleri sürece düşüncelerini özgürce ifade etmeliler. Gazeteleri kapatmak sorunları çözmüyor. Bu geçmişte defalarca kez görüldü.

“OHAL koşullarında gazeteleri kapatmak Türkiye’yi normalleştirmeyecektir.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER