HDP: Yarın Tuncel için Çağlayan Adliyesi'nde olacağız

HDP, HDK Eşsözcüsü Tuncel'in yarın görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

HDP: Yarın Tuncel için Çağlayan Adliyesi'nde olacağız
HDP, HDK Eşsözcüsü Tuncel'in yarın görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı. 


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkezi Kadın Koordinasyonu, HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel'in yargılandığı davanın yarınki duruşmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Tuncel’in, “terör örgütüne üyelik” gerekçesiyle aldığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasının 24 Aralık 2013 tarihinde Yargıtay tarafından onanmasından sonra Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunduğunun ve 10 Mart 2015’te Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılama kararının ardından yargılanma sürecinin yeniden başladığının hatırlatıldığı açıklamada, şunlar ifade edildi:

'TUNCEL İÇİN DERHAL ADALET İSTİYORUZ'

"Kadınların siyasi yaşamda var olma mücadelesine ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne yönelik baskılar nedeniyle tutuklanan Sebahat Tuncel, 2007 yılında kadınların iradesi ile Meclis’te bizlerin sesi olmuştu. Tuncel, daima, bizlerle yan yana polis şiddetine, emeğin sömürüsüne karşı durmuş; erkek egemen-heteroseksist sistemle mücadele etmiş, kadınların temel hak ve özgürlükleri ile halklar ve inançların mücadeleleri için gerek vekilimiz gerekse yoldaşımız olarak irademizi kamuoyunun ve Meclis'in gündemine taşımıştır.

Hukuk, adalet, demokrasi, hak ve özgürlükler bugün Türkiye’de iktidarların siyasetlerine bağımlı hale gelmiştir. Ancak bu değerler evrenseldir ve yargı sisteminin üzerinde hâkimiyet kuramayacağı kadar değerlidir. Devletin, hukuku siyasi tehdit aracı haline getirerek, demokratik haklarımıza, kadın mücadelemizde yol arkadaşlarımıza saldırısı kabul edilemez. Başta kadına yönelik siyasi, ekonomik, fiziksel, psikolojik şiddeti besleyen yargı sistemi olmak üzere iktidarın tüm erkek egemen organlarına karşı bizlerle birlikte tek ses, tek yürek olan Sebahat Tuncel için derhal adalet istiyoruz."

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Açıklamada, yarın (25 Haziran 2015, Perşembe günü) saat  09.00’da, İstanbul Çağlayan Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya; demokrasi, barış ve özgürlükten yana olan tüm kadınlar Sebahat Tuncel’le dayanışmaya çağrıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER