Kobani'de IŞİD katliamı, en az 42 sivil öldü 71 kişi yaralandı

Kobani kent merkezinde IŞİD tarafından intihar saldırısı düzenledi, IŞİD tarafından sivil halkın üzerine ateş açıldı ve ilk belirlemelere göre en az 42 sivilin hayatını kaybetti, en az 71 kişinin de yaralandı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Kobani'de IŞİD katliamı, en az 42 sivil öldü 71 kişi yaralandı

Kobani kent merkezine IŞİD tarafından sabah 05.00 sıralarında intihar saldırısı düzenlendi, sivil halkın üzerine ateş açıldı ve ilk belirlemelere göre çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 42 sivil hayatını kaybetti, en az 71 kişi de yaralandı.

Yaralıların Suruç Devlet Hastanesi ve Urfa kent merkezindeki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi. Suruç Belediye Eşbaşkanı Orhan Şansal, Suruç’a getirilen yaralılardan 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kobani’de yaşananlar hakkında son durumu aktaran imc tv Muhabiri Barzan İso, saldırıları gerçekleştirenlerin dört araçla Kobani şehir merkezinde YPG kıyafetleri ile dolaştıkları ve daha sonra sivil halkı taramaya başladıklarını belirtti.

IŞİD üyelerinin Kobani kent merkezine nasıl geldikleri konusunda herhangi bir bilgi edinemediklerini belirten İso, IŞİD üyelerinin Türkiye tarafından geçmiş olabileceği üzerinde durulduğunu aktardı.

‘Kontrol YPG/YPJ güçlerinde’

Kobani’de bulunan gazeteci Zeynel Şirhat Kobani’nin birkaç noktasında YPG/YPJ güçleri ile IŞİD arasında çatışmaların yaşandığı ve kontrolün YPG/YPJ güçlerinde olduğunu belirtti.

YPG’den halka dışarı çıkmayın uyarısı

YPG güçlerinin Kobanililere evlerinden çıkmama uyarısı yaptığı belirtilirken silah seslerinin Türkiye tarafından da duyulduğu ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER