DBP ve KJA sınıra çağırdı

DBP ve KJA, yaptıkları açıklamalarla DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik sızma girişimi ve saldırılarına karşı sınırda canlı kalkan olma çağrısında bulundu. Açıklamalarda Türkiye'nin DAİŞ'e desteğine de tepki gösterildi.

DBP ve KJA sınıra çağırdı
DBP ve KJA, yaptıkları açıklamalarla DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye yönelik sızma girişimi ve saldırılarına karşı sınırda canlı kalkan olma çağrısında bulundu. Açıklamalarda Türkiye'nin DAİŞ'e desteğine de tepki gösterildi.


DBP: HALKIMIZ INIRA GELMELİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye dönük saldırılarına karşı "canlı kalkan olma" çağrısı yaptı. DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Kobanê-Suruç sınırına gitme çağrısı yaprak, DBP il ve ilçe binalarından araçların kaldırıldığını söyledi. DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye, Grê Spî'nin özgürleştirilmesini hazmedemeyerek Türkiye üzerinden saldırdığını ifade eden Şimşek, "DAİŞ çetelerinin Akçakale başta olmak üzere birçok bölgeden temizlenmesinin birçok kesimi rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu rahatsızlığın saldırıya dönüştüğünü görebiliyoruz" dedi. 

Kobanê'nin Kürt halkı için "kırmızı çizgi" olduğuna dikkat çekerek, saldırılara sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti: "Bizler de geçmiş süreçlerde de Kobanê halkını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkını sınıra davet ediyoruz. Sivil yurttaşların hayatını kaybettiği bu saldırılara karşı herkesi sınıra çağırıyoruz. Bu saldırıyı kınamakla yetinmeyip bu saldırıların önüne geçmek için halkımız sınıra gelmeli."

KJA: KATLİAMIN ÖNÜNÜ ALMAMIZ LAZIM

Kongreya Jinen Azad (KJA) Üyesi Sultan Şaman, DAİŞ saldırılarına tepki göstererek, Türkiye'nin de 1 buçuk yıldır DAİŞ'e olan desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye hükümetinin Kuzey Kürdistan'daki seçim ve Girê Sipi zaferinin intikamını Kobanê ile almak istediğini ifade eden Şaman, "Bu saldırılar devam ederse çok sayıda sivil yaşamını yitirecek. Katliamın önünü almak için harekete geçmemiz lazım. Kadın hareketi, gençler bütün Kürt halkı nasıl ki daha önce Kobanê'ye yönelik saldırılara engel olduysak, sınıra akın ettiysek, bugün de sınıra akıp Türkiye tarafından yapılan saldırıların önüne geçmemiz gerekiyor" dedi. 
Sınıra giderek Kobanê'ye giden bütün yolları kapatma çağrısında bulunan Şaman, Türkiye'nin bilinçli olarak DAİŞ'e yolları açtığına dikkat çekti. DAİŞ'in saldırılarına karşı sınırda canlı kalkan olma çağrısında bulunan Şaman, KJA olarak bir planlama çıkaracaklarını ve ardından sınıra gideceklerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER