YPG: Kobani'ye saldıran 30 IŞİD'li öldürüldü

YPG Basın Merkezi, IŞİD’in Kobani’de gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar en az 30 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG: Kobani'ye saldıran 30 IŞİD'li öldürüldü

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, IŞİD’in bu sabah Kobani’ye düzenlediği saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

YPG açıklamasında, IŞİD’in sabah saat 04.40 civarında Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda bomba yüklü bir araç patlattığını belirterek, patlamanın ardından kent merkezinde bulunan Kaniya Kurda mahallesi, Sınır Tanımıyan Doktorlar Örgütü’ne ait hastane, Botan mahallesi ve Hacı Reşat Cami’sine saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarına ait kıyafetler giyen IŞİD’lilerin kent içinde çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivilleri rast gele tarayarak katliam gerçekleştirdiğini belirtti.

YPG açıklamasında, saldırıların düzenlediği alanlara hızla müdahale edildiği, adı geçen alanlarda YPG güçleri ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü ifade edildi.

Öğlen saatlerinde yine Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda patlayıcı yüklü bir aracın daha patladığını belirten YPG, IŞİD’e yönelik operasyonun devam ettiğini açıkladı.

’30 IŞİD’li öldürüldü’

Açıklamanın devamında, Kobani güneyinde IŞİD’in saat 05.30 civarında eş zamanlı olarak Berxbotan ve Zerik köyleriyle, Sevê tepesine yönelik bir saldırı düzenlediğini, YPG güçlerinin müdahalede bulunduğu, yaşanan şiddetli çatışmalar ardından IŞİD’in alandan püskürtüldüğü ifade edildi.

YPG adı geçen alanlarda şu ana kadar tespit edilebilen 30 IŞİD’linin öldürüldüğünü, operasyonun tamamlanması ardından açıklama yapacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER