HDP'li vekiller Çukurca sınırında incelemelerde bulundu

Çukurca'nın Irak Kürdistan Bölgesi sınırındaki Çığlı köyünde askerlerin halka müdahalesi ile başlayan gerginliği yerinde inceleyen HDP Hakkari milletvekilleri, İlçe Kaymakamı ile görüştü.

HDP'li vekiller Çukurca sınırında incelemelerde bulundu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin Irak Kürdistan Bölgesi sınırındaki Çığlı köyünde önceki gece askeri sevkiyat nedeniyle başlayan gerginliği yerinde inceleme amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Çukurca Belediyesi Eş Başkanı Servet Tunç, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP’li yöneticileri ile bölgeye gitti.

Köy merkezinde karşılanan milletvekilleri ve beraberindeki heyet, gerginlikle ilgili bilgi aldı.

Burada konuşan HDP milletvekili Irmak, sınırın hemen ötesinin PKK’nin denetimindeki alanlar olduğunu ve askerlerin ateşkese rağmen bu alanlara girmek istediğini dile getirdi.

Sevkiyatların bir diğer nedeninin ise sınır hattının tamamen tutulup karakollar ile doldurulmak istenmesi ve bununla birlikte halkın tek geçim kaynağının da ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi.

Köyden ayrılan milletvekilleri gerginliğin sona ermesi için Çukurca Kaymakamı Ünal Koç ile makamında görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekilleri, özellikle sınır hattındaki bölgelerde yaşayanların tek geçim kaynaklarının sınır ticareti olduğunu, bu konuda alternatiflerin oluşturulması gerektiğini ve asker saldırılarının da son bulması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 21:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER