Helikopter kazasında hayatını kaybeden 12 kişinin cenazeleri alındı

Dersim'in Pülümür ilçesinden havalandıktan kısa süre sonra düşen polis helikopterinde hayatını kaybeden 12 kişinin cenazesi Elazığ'a getirildi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden 12 kişinin cenazeleri alındı
Dersim'in Pülümür ilçesi Kocatepe Köyü kırsal kesiminde kötü hava koşulları nedeniyle düşen helikopterde bulunan 1 hakim, 7 polis, 1 astsubay, 2 pilot ve 1 teknisyenin cenazeleri ancak bugün saat 06.00 sıralarına enkaz bölgesinden alındı. Dün jandarma ve AFAD ekiplerinin ulaştığı enkaz alanına yolun kapalı olması ve kötü hava koşullarından dolayı alınamayan, ancak ekiplerin sabaha kadar başlarında beklediği 12 cenaze, bu sabah havanın açmasıyla birlikte bölgeye inebilen sikorsky helikopterlerle alındı.


Helikopterde hayatını kaybeden hakim Onur Alan, komiser Pilot Abdullah Ortanca, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu, polis memuru teknisyen Murat Ködük, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman ile polis memurları Ekrem Dereli, Saadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım ve Azam Güdendede'nin cenazeleri Elazığ'a götürüldü. Cenazeleri taşıyan sikorsky helikoptere, taarruz tipi helikopterlerinin de eşlik ettiği görüldü.

Kaza bölgesinde bekleyen jandarma ve polis özel harekat timlerinin de dönüşümlü olarak olay yerine en yakın Sarıgül Köyü'ne giderek burada kaldıkları öğrenildi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER