Her ayın 28'inde Roboski'nin failleri hatırlatılıyor

İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu, her ayın 28'inde "Roboski'ye adalet" talebiyle yaptıkları oturma eyleminin 8'incisini gerçekleştirdi.

Her ayın 28'inde Roboski'nin failleri hatırlatılıyor

İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu, her ayın 28'inde "Roboski'ye adalet" talebiyle yaptıkları oturma eyleminin 8'incisini gerçekleştirdi. Galatasaray Meydanında oturan İnsan hakları savunucuları, Roboski katliamını örtbas etmeye çalışan AKP hükümetinin, IŞİD çetelerin saldırılarına ve Şengal soykırımına da sessiz kaldığına dikkat çekti. Roboski ile Şengal katliamlarını yapan zihniyet arasında hiçbir fark olmadığını vurgulayan insan hakları savunucuları,“Belli olan failler yargı önünde hesap verinceye kadar Roboski katillerinin peşini bırakmayacağız" diye haykırdılar.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu, her ayın 28'inde "Roboski'ye adalet" talebiyle yaptıkları oturma eyleminin 8'ncisini gerçekleştirdi. Üzerinde katledilen 34 Kürt gencin resimlerinin  bulunduğu, "Roboski'ye adalet, failler yargılansın", “ İlhan Bölük yargılansın” yazılı pankartı ve “Roboski için Genelkurmay Başkanı Necdet Özel yargılansın” dövizlerini taşıyan insan hakları savunucuları,Roboski’ye adalet gelmeden alanları terk etmeyeceklerini vurguladı. Açıklama öncesi İHD İstanbul Şubesi Genel Başkanı Abdulbaki Boğa söz aldı.  Roboski katliamının belli olan faillerinin yargılanması için 8 aydır Galatasaray Meydanı’ndan adalet nöbetleri yaptıklarını hatırlatan Boğa , bu adalet çığlığı karşısında hükümetin hala üç maymunu oynadığını belirti. Boğa, Roboski katliamını örtbas etmek isteyen AKP hükümetinin, IŞİD çetelerinin zulmünden kaçan ve Roboski’ye sığınan Êzidi halkına sınırda gaz bombalarıyla saldırdığını vurguladı. Abdulbaki Boğa’nın ardından İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu adına açıklamayı Hatice Kalpaklı okudu.

ROBOSKİ KATİLLERİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

Roboskili 34 Kürt gencin katledildiği operasyonun emrini veren ve icra edenler ile ilgili 2 yıl süren soruşturmanın sonunda Askeri Savcılık tarafından “kovuşturmaya  yer yok”  kararının verildiğini  hatırlatan Kalpaklı, karara karşı yapılan tüm itirazların ise  reddedildiğini belirti. Roboski katliamını örtbas etmeye çalışan hükümetinin   IŞİD saldırılarına  ve Şengal soykırımına da sessiz kaldığını vurgulayan Kalpaklı, IŞİD teröründen kaçıp, sınıra sığınan Êzidi halkının hükümet tarafından gaz bombalarla karşıladığına dikkat çekti. Buna rağmen Êzidi halkının mayınlı arazilerden geçerek Roboski halkına sığındığını aktaran Kalpaklı, Roboski ‘de Kürt gençleri katleden ve bugün Êzidi halkını soykırıma uğratmaya çalışan zihniyet arasında hiçbir fark olmadığını hatırlattı.

“İnsanlığa,insana, barışa doğru yaklaşımın turnusolu Türkiye devleti ve hükümeti açısından Roboski katliamına yaklaşımdır” diyen Kalpaklı, insan hakları savunucuları olarak Roboski’nin katillerinin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

İnsan Hakları savunucuların oturumu Kürt Şair Keremo’nun seslendirdiği Kürtçe dizelerle son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER