Her şey dahil, manzaralı, bedava: Hapishane!

Grönland'da tramvayı en aza indirmesi öngörülen hapishane yapılıyor. Mahkumlar hücrelerinden Sermitsiaq Dağı’nın manzarasını seyredebilecek.

Her şey dahil, manzaralı, bedava: Hapishane!
Grönland’in tehlikeli suçlular için kaynak eksikliğine çözüm olarak ‘insancıl’ bir hapishane açılıyor.

Gelecek yıl açılması planlanan hapishane Grönland’ın başkenti Nuuk yakınlarında inşa ediliyor.

Modern hapishanenin ardında mahkumları daha medeni ve topluma kazandırılabilir kişilere dönüştürme fikri yatıyor. Yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan komplekste 36 tane açık, 40 tane kapalı hücre bulunuyor.

MİMARLAR MAHKUMLAR İÇ İN TASARLADI

Hapishanede ayrıcalıklı mahkumlara, akşamları cezaevine dönmeleri koşuluyla gündüz şehirde çalışma hakkı tanınacak. Hücrelerin kendileri küçük olsa da, tüm mahkumlar hücrelerinden Sermitsiaq Dağı’nın manzarasını seyredebilecek. Mimarlar, bir çok alanında cam kullanarak cezaevini mahkumlar için daha az travmatik bir hale getirmeyi amaçladıklarını vurguluyor.

‘Ny Anstalt’ isimli cezaevinin içinde mahkumların sosyalleşmesi için ortak alanlar ve mutfaklar bulunacak. Ayrıca kompleksin içinde spor merkezi, kütüphane ve bir kilise olacak. Tesiste çalışacak gardiyanlara da silah taşıma zorunluluğu getirilmeyecek, böylelikle görevlilerin mahkumların rehabilite edilebilmesi için onlarla iyi ilişkiler geliştirmesi sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER