Heseke'de çetelere ağır darbe vuruldu

YPG/YPJ savaşçılarının Hesekê'nin güneyinde başlattığı operasyonda son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda çetelere ait 2 adet panzer ve 1 adet tank imha edilirken, tespit edilebilen 29 çete üyesi öldürüldü.

Heseke'de çetelere ağır darbe vuruldu
YPG/YPJ savaşçılarının Hesekê'nin güneyinde başlattığı operasyonda son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda çetelere ait 2 adet panzer ve 1 adet tank imha edilirken, tespit edilebilen 29 çete üyesi öldürüldü.


YPG Basın Merkezi, Hesekê kent merkezini işgal etmek isteyen çete gruplarına yönelik başlatılan operasyonların devam ettiğini bildirdi. YPG, Önceki gece YPG/YPJ güçlerinin Hesekê'nin güneyinde başlattığı operasyon, dün gündüz ve gece saatlerinde de aralıksız bir biçimde devam ettiğini ve çetelere ağır darbeler vurulduğunu belirtti. YPG, Kezwan dağından gelerek Xabur nehri kıyısına kadar olan alanların özgürleştirildiğini, Şeddad ve Rakka'dan gelen yolların da denetime alındığını ifade etti.

Açıklamada devamla şunlar kaydedildi:

“Güçlerimiz dün Hasekê'ye gelen son yol olan Der'a Zor yolunu hedeflemiş, bu operasyon esnasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz önce Hasekê kent merkeziyle elektrik santralı arasında bulunan Hileliyê köyünü özgürleştirmiştir. Daha sonra elektrik santralının güneyinde bulunan mezarlık bölgesini çetelerden temizlemiştir. Güçlerimizin ilerleyişini durdurmak isteyen çete grupları bu alanda patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlemiş, araç, güçlerimizce uzaktan patlatılarak imha edilmiştir.

Gece saatlerinde güçlerimiz elektrik santralına yönelerek bu alanda bulunan çeteleri tümüyle temizlemiştir. Güçlerimiz güneyden Hasekê'ye gelen üçüncü ve son yol olan Der'a Zor-Hasekê yolunu da denetime almıştır. Bu şekilde Hasekê güneyinde bulunan Neşwê, Xwêran mahalleleri ve Panaroma bölgesinde bulunan tüm çete grupları güçlerimizin kuşatmasına girmiştir. Hasekê kent merkezinin doğusunda bulunan Xezil kavşağı bölgesinde de dün gece güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.

Operasyonlarını sürdüren güçlerimiz, bugün öğlen saatlerinde de çetelerin elinde bulunan Çocuk Hapishanesi'ni özgürleştirmiştir.

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda çetelere ait 2 adet panzer ve 1 adet tank imha edilmiştir. Bu alanlarda tespit edilebilen 29 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 21 çete cenazesiyle birlikte 2 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 2 adet askeri araç, 2 adet raxt ve çok sayıda cephane ele geçirmiştir.

Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda kahramanca savaşan 1 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.“

EYN ÎSA’DA EN AZ 22 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ, 2 TANK İMHA EDİLDİ

Dün gece Eyn Îsa'nın doğusunda yeni bir operasyon düzenlendiğini belirten YPG, “Genterî ve Şergirat köylerinden yola çıkan güçlerimiz güneye doğru 2,5 km ilerleyemiştir. Bu alanda bulunan yerleşim yerlerini özgürleştiren güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu alanda güçlerimiz çetelerin denetiminde bulunan 6 noktayı da temizleyerek kurtarmıştır.

Bu alanlarda yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz bu alanda 22 çete cenazesiyle birlikte çatışmalarda 2 adet tank, 1 adet 12,5 mm'lik doçka ve 12 adet kaleşnikof silah ele geçirmiştir.

Bu operasyon ardından çete grupları akşam saatlerinde bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesiyle alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Saldırı girişiminda bulunan çeteler de bu çatışmalar ardından alandan kaçmak zorunda kalmıştır“ dedi.

KOBANÊ’NİN GÜNEYİNDE ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Kobanê’deki çatışmalara ilişkin de bilgi veren YPG, “Kobanê'nin güneyinde operasyonlarını sürdüren güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında yeni çatışmalar yaşanmıştır.

Dün gece çete grupları Sirîn kasabasının doğusunda bulunan Maxaretên köyüne yönelik havan ve obüs toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir. Çete grupları eş zamanlı olarak Maxaretên tepesine yönelik de bir sızma girişiminde bulunmuştur. Sızma girişiminde bulunan güçleri imha eden güçlerimiz, çete saldırılarını püskürtmüştür. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir“ diye belirtti.

Kobanê'nin güneybatısında bulunan Qereqozax ve Sîna köyleri çevresinde çete hareketliliği tespit eden güçlerimiz bu alanda bir operasyon düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grupları alandan kaçmıştır.

4. Dün gece çete grupları Hol'ün kuzeyinde bulunan Huweyş köyü yakınlarında bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesiyle alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2015, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER