PKK'li Yardımcı, Yüksekova’da son yolculuğuna uğurlandı

Şengal’de DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren HPG gerillası Maruf Yardımcı'ın (Yılmaz Cilo) cenazesi, Yüksekova'da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

PKK'li Yardımcı, Yüksekova’da son yolculuğuna uğurlandı

Şengal’de DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren HPG gerillası Maruf Yardımcı'ın (Yılmaz Cilo) cenazesi, Yüksekova'da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

DAİŞ çetelerinin 12 Temmuz'da Şengal'in Gabara köyüne yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrasında yaşamını yitiren PKK'li Maruf Yardımcı'nın (Yılmaz Cilo) cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesine doğru yola çıkarıldı.  PKK'li Yardımcı’nın cenazesi ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şakitan (Suüstü) Köprüsü'nde kitlesel olarak karşılandıktan sonra yüzlerce araçlık konvoyla ilçeye doğru hareket edildi.

Cenaze konvoyunun ilçeye girmesiyle beraber halk da yol güzergahında cenaze yürüyüşüne katılarken, konvoy AKP ilçe binasının bulunduğu Atasoy binasına vardığında çevrede bulunanlar, "Şehîd namirin" ve "Katil DAİŞ, işbirlikçi AKP" sloganlarını attı. Bu esnada anons aracında bulunan Abdullah Türfent, aracın ani hareket etmesi sonucu, yere düştü. Türfent kitle tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Türfent'in ayak ve kollarında zedelenme ile başında kırıklar oluştuğu öğrenildi. 

Cenaze konvoyu kaza sonrası tekrar hareketlenirken, Abdullah Canan Köprüsü'nde, özel harekat timleri zırhlı araçlarla konvoyun önünü kesti. Bunun üzerine konvoy, Güngör Mahallesi'nden eski cezaevi kavşağına girdi. Burada aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılanan cenaze, omuzlanarak Eski Kışla Merkez Camisi'ne getirildi. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra, sarı, kırmızı, yeşil tülbentler ve KCK bayrağı ile süslenen HPG gerillası Yardımcı'nın tabutu, omuzlara alınarak, ana yol üzerinde yapılan kitlesel yürüyüşle Orman Şehitliği'ne getirildi. Yürüyüşte "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo" ve "Katil DAİŞ, işbirlikçi AKP" sloganları atılırken, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve HPG gerillası Yardımcı'nın posterleri, HPG, PKK ve KCK bayraklarını taşındı.

Cenaze töreninin ardından konuşan MEYA-DER İlçe Yöneticisi Cengiz Ortaç, DAİŞ çetelerine destek veren devletleri kınadıklarını ifade ederek, bu destekçilerin anaların gözyaşlarında boğulacağını kaydetti. Ardından konuşan HDP Milletvekili Zeydan ise bütün Kürt halkına başsağlığı dileyerek, "Çok iyi biliyoruz ki DAİŞ çetelerine ve destekçilerine karşı yoldaşlarımız namusuyla, onuruyla mücadele etmektedirler. Elbette bu irade kazanacaktır" dedi.

Aile adına söz alan PKK'li Yardımcı'nın ağabeyi Ferhat Yardımcı ise, cenaze törenine katılan herkese teşekkür ederek, "Kardeşim bütün Kürt halkının şehididir. Bütün Kürt halkının başı sağ olsun. Başkan Apo'nun ve gerillaların başı sağ olsun" diye konuştu. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2015, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER