YPG/YPJ Heseke merkezinde IŞİD'e operasyon başlattı

YPG, Heseke’de IŞİD’e yönelik operasyonlarını iki koldan sürdürdüğünü belirterek bir köyün IŞİD’ten kurtarıldığını açıkladı.

YPG/YPJ Heseke merkezinde IŞİD'e operasyon başlattı

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, Haseke kent merkezine saldıran IŞİD’e yönelik iki koldan başlatılan operasyonların devam ettiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan YPG, dün gece Heseke kent merkezinde konumlanan IŞİD’e yönelik iki ana kol şeklinde yeni bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Birinci kolun Çocuk Hapishanesi bölgesinden ilerleyerek Tal’a köyünü hedeflediğini, İkinci kolun ise Ezîziyê mahallesinden hareketle Heseke güneyine doğru ilerlediğini, bu alanda yaşanan şiddetli çatışmalarda Fellah köyünün IŞİD’ten kurtarıldığı belirtildi.

YPG, Kobani’nin güney ve doğusunda da IŞİD ile çatışmalar yaşandığını açıkladı.

YPG açıklamasında, IŞİD’in dün gece eş zamanlı olarak Kobani güneyinde bulunan Qilhayde, Sîna, Erganê, Nurelî ve Sepeta Ereban köylerine yönelik ağır silah ve havan toplarıyla bir saldırı düzenlediğini ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı saldırılara YPG’nin eş düzeyde karşılık verdiğini kaydetti.

Açıklamada IŞİD’in dün gece Kobani’nin doğusunda bulunan Fatfê köyüne de bir saldırı düzenlediği de belirtilerek yaşanan çatışmada 5 IŞİD’linin öldüğünü belirtti.

YPG ayrıca, 3 kişilik IŞİD grubunun dün gece Mebrûka kasabasının 24 km batısında bulunan Nestel köyüne yönelik düzenlediği saldırı ardından çatışma yaşandığını, çatışmada bir IŞİD’linin öldüğünü, birinin sınırı geçerek kaçtığını, yaralanarak kaçmaya çalışan diğer IŞİD üyesinin ise yakalanması için başlatılan operasyonun devam ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER