Seyit Rıza'nın kızı Leyla Ağlar son yolculuğuna uğurlandı

Seyit Rıza'nın kızı Leyla Ağlar Dersim'de cem evinde son yolculuğuna uğurlandı. Ağlar'ın naaşı defnedilmek üzere Ağdat'a doğru yola çıkarıldı.

Seyit Rıza'nın kızı Leyla Ağlar son yolculuğuna uğurlandı
Cenaze törenine Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emek Partisi (EMEP), Partizan, KJA temsilcileri, Dersim Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, Peri Belediye Eş Başkanları Fadime Çetinkaya ve Haydar Çetinkaya, HDP Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, İstanbul, Bursa ve Elazığ başta olmak üzere Alevi dedeleri ve pirleri ile beraber çok sayıda kişi katıldı.

Seyit Rıza'nın torunlarının duygusal anlar yaşadığı törende cenaze namazını da Alevi Dedesi Kadir Bulut Kırmancki olarak gerçekleştirdi.

'MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Törende konuşan Leyla Ağları'n kızı Besime Ağlar, "Çok acımız var, acımız çok büyük. Annem babasının mezarını göremeden gitti" dedi.

"Anneme söz veriyorum davana davamıza sahip çıkacağız" diyen Ali Musa Ağlar ise, "Bizleri katlettiler, elimiz bizleri katledenlerin yakasında olacaktır. Annem çok acı çekti ama yılmadı, hiçbir şeyden vazgeçmedi. Bizler de vazgeçmeyeceğiz. Annemizin sürdürdüğü bu mücadeleyi büyüteceğiz, sahipleneceğiz" dedi.

Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun ise "Başta Dersim ve Kürt halkının başı sağ olsun. Pirimizin direnişini bugünlere taşıdı Leyla Ana, gün kelimelerin tükendiği andır. Acımız büyük ama bir o kadar mücadelemiz de büyük. Leyla Ana bu topraklardan geldi, bu topraklara yürüyor. Sen rahat uyu Leyla Ana, pirimizin mücadelesini büyüteceğiz" şeklinde konuştu.

'DAĞLARIN KAYIP ANAHTARI TORUNLARINDADIR'

Hasta tutsakken tahliye edilen Barış Grubu Üyesi ve Seyit Rıza'nın torunlarından Aysel Doğan da, "Acımız büyük, umudumuzda bir o kadar büyük, Leyla Ana'mızın nasihatı nasihatımızdır. Leyla Ana'nın bugünlere kadar taşıdığı mücadelemizi büyüteceğiz. Dağların kayıp anahtarı senin torunlarındadır. Sen rahat uyu" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER