Heyet: Kobani ve Gazze'yi aratmayan görüntülerle karşılaştık

Silopi’de incelemelerde bulunan heyet, polis terörüne sahne olan Silopi'de yakılan ve açılan ateşler nedeniyle delik deşik olan evlerde incelemelerde bulunarak, halkla görüştü.

Heyet: Kobani ve Gazze'yi aratmayan görüntülerle karşılaştık

Silopi’de incelemelerde bulunan heyet, polis terörüne sahne olan Silopi'de yakılan ve açılan ateşler nedeniyle delik deşik olan evlerde incelemelerde bulunarak, halkla görüştü. Heyette yer alan Meral Danış Beştaş, Gazze ve Kobanê'yi aratmayan manzara karşısında dehşete düştüklerini belirterek, "Gördüğümüz manzara devletin halka nasıl hunharca saldırdığını özetliyor. Halkın kendini savunma hakkı vardır" dedi. 

Polislerin gün boyu terör estirdiği Silopi'de incelemelerde bulunmak üzere HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Feleknas Uca, Faysal Sarıyıldız, Aycan İrmez, Ferhat Encü ve Leyla Birlik ile DTK Sağlık Meclisi üyeleri Dr. Ramazan Bülbül, Dr. İbrahim Halil Mert ile SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Selma Atabey'den oluşan heyet, ilçeye geldi. HDP ve DBP Silopi ilçe yöneticileri tarafından belediye binasında karşılanan heyet üyeleri, daha sonra saatlerce süren olaylara sahne olan Başak Mahallesi'ne geçti.

Heyet üyeleri, polis tarafından ateşe verilen ve zırhlı araçlardan açılan ateşin hedefi olan evlerde incelemelerde bulundu. Gördükleri manzara karşısında dehşete düşten heyet üyeleri, evleri yanan halktan bilgi aldı. Heyet, daha sonra yaralıları ve yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etmek için Silopi Devlet Hastanesi'ne geçti. Heyet, ilk olarak polis kurşunuyla katledilen yakınlarının cenazelerini almak için morg kapısında bekleyen ailelerle görüşerek başsağlığı dileklerinde bulundu. Daha sonra heyet, otopsi işlemleri yapan savcı ile görüştü. 

Gerçekleşen görüşmelerin ardından morg kapısına gelen heyet üyeleri adına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gördükleri manzaranın Gazze ve Kobanê'yi aratmadığını belirterek, "Devlet halka savaş açmış, çünkü duvarlarda mermi izleri yerlerde mermi kovanları var. İki evde açık bir şekilde yangın çıkartılmış, gördüğümüz manzara devletin halka nasıl hunharca saldırdığını özetliyor" dedi. 

Beştaş, gün boyu vali, kaymakam başta olmak üzere yetkililere ulaşmak istediklerini ancak hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını kaydederek, şunları aktardı: "Şu ana kadar da bizimle iletişime geçmemişler. Bizimle iletişime geçmeyerek halkı korkutabileceklerini sanıyorlar. Buradan sizlerin aracılığıyla yetkililere sesleniyoruz. Halkın kendini savunma hakkı vardır. Bu gün Silopi'de herkes öfke ve kaygı duyuyor." 

Heyetin ilçedeki incelemeleri devam ederken, yarın saat 10.00'da polislerce katledilen ve Kobanê Mahallesi'nde bulunan mezarlığa defnedilecek olan 3 kişinin cenaze törenine katılacak. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER