Hozat: Avrupa'daki halkımızın oyları kilit bir role sahiptir

Avrupa’daki halkın oylarının kilit bir role sahip olduğunu söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat “7 Haziran seçimleri için Avrupa’daki Kürtlerin oyları, HDP’yi barajı aştıracak olan oylardır” dedi.

Hozat: Avrupa'daki halkımızın oyları kilit bir role sahiptir
Avrupa’daki halkın oylarının kilit bir role sahip olduğunu söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat “7 Haziran seçimleri için Avrupa’daki Kürtlerin oyları, HDP’yi barajı aştıracak olan oylardır” dedi.


“Türkiye, yüzyıllık tarihin en stratejik seçim sürecini yaşıyor. Bu seçimler Türkiye açısından çok stratejik bir önem taşıyor” diyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat “AKP bu seçimlerin önemini bildiği için HDP’ye alçakça saldırılardan bulunuyor. Son Adana ve Mersin’de yapılan saldırılar, HDP’nin seçim bürolarına yapılan saldırlar, HDP’yi baraj altında bırakmanın, zayıflatmanın ve bir bakıma tasfiye etmenin saldırılarılar olduğunu” diye konuştu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat Avrupa’daki seçmene şöyle seslendi:

HDP, AKP’NİN 13 YILLIK SAVAŞ POLİTİKALARINI ORTADAN KALDIRACAKTIR

HDP’nin güçlenmesi ve bu seçimlerden başarıyla çıkması AKP’nin hegemonyasını yıkacaktır. AKP’nin 13 yıldır uyguladığı savaş ve şiddet politikalarını ortadan kaldıracaktır.

HDP’nin Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayarak, Kürt sorununun demokratik çözümünün önünü açacak, toplumsal barışın önünü açacak, özgür yaşamın, demokratik sistemin önünü açacak, bu anlamda demokratik ulus projesi, bir proje olmaktan çok, demokratik sistem perspektifi haline gelecektir.

HALKLARIN YÜKSEK DUYARLILIĞI SAYESİNDE PROVOKASYONLAR BOŞA ÇIKARILDI

HDP’nin yükselişini bildikleri için, AKP ve düzen partileri alçakça bir biçimde HDP’ye karşı saldırılarda bulunmakta, toplumu korkutmaya sindirmeye çalışıyorlar. Bunlara karşı halkımızın ortaya koyduğu yüksek duyarlılık, Türkiye toplumunun ortaya koyduğu duyarlılık, ortaya çıkan güçlü tepkiler, Ağrı’da olduğu gibi, bugün de Adana ve Mersin’de Türkiye ve Kürdistan toplumu bu saldırıları kesinlikle boşa çıkarmıştır.

AVRUPA’DAN GELEN OYLAR KİLİT BİR ÖNEME SAHİPTİR

Avrupa’da son oy kullanma tarihi 31 Mayıs’tır. 25 Mayıs’tan sonra oy kullanma biraz daha güçleşebilir. AKP ve düzen partileri sıkı çalışarak, sistem partilerini plan yapıyorlar. Bu seçimlerde Avrupa çok önemli bir rol oynayacak. Halkımız bu seçimlere son derece duyarlı, sorumlu yaklaşmalıdır. Herkes mutlaka gidip oyunu kullanmalıdır. Her oyun çok büyük bir değeri var, çok büyük bir anlamı var.

Özellikle bu seçimlerden HDP’nin barajı aşmasında, zaferle çıkmasında Avrupa oylarının çok belirleyici bir rolü var. Sadece kendi oyun atmak ile sınırlı kalınmamalı. Herkes ailesine, yakınlarına, dostlarına ve çevresine oyunu kullandırtmalıdır. Her yurtseverimiz mutlaka kendisi ile birlikte iki veya üç kişiyi sandığa götürmelidir. Her yurtseverimiz üç dört kişiyi ikna edip oy kullandırtmak için çalışmalıdır, bunu bir yurtseverlik görevi olarak görmelidir. Bu temelde yaklaşmalıdır, beklentimizde budur.

AVRUPA’DAKİ HALKIMIZ VERDİĞİ BEDELE, EMEĞE SAHİP ÇIKMALIDIR

Avrupa’daki halkımız büyük bedeller verdi. Halkımız yıllardır çok zor koşullarda mücadele ediyor, direniyor, büyük emek harcıyor, mücadele veriyor, bu emeklerinin bu çabalarının en anlamlı karşılığı ve cevabı bu seçimlerde gidip oyunu kullanmak biçimde olacaktır. Bu temelde tekrardan Avrupa’daki halkımıza bu seçimlere çok stratejik yaklaşmalarını belirtiyorum. Sorumlu yaklaşmaları gerektiğini önemini belirtiyorum ve herkesi oylarını kullanmaya çağırıyorum.

ERDOĞAN ORTADOĞU’YU KERBELA’YA ÇEVİRMEK İSTİYOR

Bu seçimler Aleviler açısından da çok büyük bir öneme sahip. Şu anda iktidar da olan zihniyet IŞİD zihniyetidir. AKP IŞİD’in iktidardaki partisidir, IŞİD’in siyasi partisidir. Bunun böyle anlamak lazım. An büyük katliamları bu zihniyet Aleviler karşı yaptı ve bundan sonra da yapacak. En büyük tehlike IŞİD’dir ve IŞİD’in iktidardaki zihniyetidir. AKP’nin kendisi çağdaş bir Muaviye hareketidir. Erdoğan’ın kendisi Muaviye’dir, Yezittir. Türkiye’yi de, Kürdistan’ı da, Rojava’yı da, Suriye’yi de ve tüm Ortadoğu’yu da Kerbela’ya çevirmek istiyor. IŞİD ile geliştirdiği işbirliği ve ittifak Ortadoğu’yu, Kürdistan’ı ve Türkiye’yi ker belaya dönüştürme saldırısıdır.

HÜSEYİNCE, ZEYNEPÇE BİR DİRENİŞ ALEVİLER ORTAYA KOYMALIDIR

Buna katliamlara karşı Alevilerin Hüseyince, Zeynepçe bir direniş Alevilere yakışan onurlu bir direniş olacaktır. Ve bu direniş HDP’yi sahiplenerek, HDP’ye oyunu vererek Aleviler en doğru bir biçimde ortaya koyabilirler. Bu temelde de bütün Alevileri yurtsever halkımızı, tüm dostlarımızı, demokratik kesimleri, barıştan, özgürlükten, adaletten yana olan tüm toplumsal kesimleri, en başta kadınları, gençleri bu seçimde HDP’yi güçlü sahiplenmeye, oylarını HDP’ye vermeye ve seferber olmaya çağırıyorum. Bu temelde herkese başarılar diliyorum, sevgi ve saygılarımı iletiyorum. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER