Konya merkezli 'paralel yapı' operasyonu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ”paralel yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı.

Konya merkezli 'paralel yapı' operasyonu

Konya merkezli “paralel yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 10’un üzerinde ilde operasyon yapıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, ”paralel yapı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Konya merkezli 10’un üzerinde ilde operasyon başlattı.

Operasyonda aralarında Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve eski polis müdürü Anadolu A. gözaltına alındı. Ercan Taştekin gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Konya’da 80’e yakın iş insanı hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Soruşturmanın geçmişi

Dosya kapsamında Konya Barosu avukatlarından M.O., ABD’ye gitmek için Konya Havaalanı’nda, sekreteri F.N.P. ise Selçuklu ilçesinde 11 Mayıs’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, “Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olma”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Adli görevi kötüye kullanmak”, sekreteri F.N.P. hakkında ise “Fethullahçı terör örgütüne üye olma” suçlamaları bulunduğu bildirilmişti.

F.N.P’nin aracının bagajındaki, hukuk bürosundan aldığı tespit edilen 500 bin lira tutarındaki döviz, altın ve Türk lirası ile ruhsatlı tabanca ve mermilere de el konulmuş, zanlının “Para ve altınların M.O’ya ait olduğunu”, M.O’nun ise bunları “Gayrimenkul satışından ettiğini” söylediği öğrenilmişti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER