Yüksekdağ: Erdoğan'ın C planı savaş planıdır

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Ardahan’da konuştu. Yüksekdağ, “HDP’nin barajı geçmemesi için A ve B planları var. Kürt sorununu çözemeyen Erdoğan B planını yani HDP’nin barajı geçmemesi planını devreye koydu. C planı ise saldırı ve provokasyon, yani savaş planıdır” dedi.

Yüksekdağ: Erdoğan'ın C planı savaş planıdır

Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Ardahan mitinginde konuştu.

Yüksekdağ,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı televizyon programında “HDP’nin barajı aşamaması durumunda tekrar çatışma ortamına dönülür mü?” sorusuna “Bu konuda B planımız, C planımız var” demişti.

Yüksekdağ Erdoğan’ın sözlerine cevap vererek, “HDP’nin barajı geçmemesi için A ve B planları var. Kürt sorununu çözemeyen Erdoğan B planını yani HDP’nin barajı geçmemesi planını devreye koydu. C planı ise saldırı ve provokasyon, yani savaş planıdır” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Ardahan için adı konulmamış bir sürgün politikası uygulandı. Tarımı, hayvancılığı tavsiye edildi. Ardahan da geleceğini başka yerlerde aramak zorunda bırakıldı. 8 Haziran’da buradan göç etmek zorunda kalan Ardahanlılar gururla coşkuyla dönecek. Çünkü bizler burada tavsiye edilen tarım ve hayvancılık alanını yeniden inşa etmek için emeğimizle çalışacağız.

“Hep birlikte omuz omuza vererek yeniden canlandıracağız. Ayrımcılık, işsizlik yoksulluk nedeniyle yurtlarından ayrılanlar tekrar büyük insanlık kucaklaşmasıyla kucaklaşacaklar.

“Bizleri Edirne’den Ardahan’a kadar bölmeye çalışan çetelere karşı özgürlük ve demokrasinin gelişmesine engel olmaya çalışanlara karşı siz direnenler, en güzel cevabı verdiniz. Şunu çok iyi bilsinler ki biz daha bu yola yeni başladık. HDP iki ay boyunca nasıl da Türkiye’nin coşkusu, umudu oldu. Geleceğine güven duymayan umudunu yitirmiş Türkiye insanlığı yeni bir heyecanla buluştu. Seçeneksizliğe mahkum olduğunu düşünen halklar artık kazanacağını çok iyi biliyor.

‘Erdoğan’ın C planı savaş planıdır’

“Türkiye halklarına vaadde bulunamıyorlar. Tarihe ibret ve utanç örneği olacak saldırılardan medet umuyorlar. Bu halka ettiğinizi yarın bulacaksınız. Hala her yerde partimizin barajı aşmaması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan baraj altında bırakmak için uğraşıyorlar. Bu oyun başlarına patlayacak. Keskin sirke küpüne zarar. Partimizi hedef göstererek, kurduğunuz iktidar asla sizin olamayacak. Savaş politikasıyla kurdukları saraylarda nasıl oturamadılarsa bu kirli siyasetleriyle asla ve asla iktidar kuramayacaklar.

“HDP’nin barajı geçmemesi için A ve B planları var. Kürt sorununu çözemeyen Erdoğan B planını yani HDP’nin barajı geçmemesi planını devreye koydu. C planı ise saldırı ve provokasyon, yani savaş planıdır. Bizler 7 Haziran’da en güçlü bir şekilde çıktığımızda devlet hükmüyle yönetimi ele almaya çalışanlar yenilecekler ve başkan olamayacaklar.

HDP’ye saldırılar

“Başbakan yalan söylüyor. Mersin ve Adana saldırılarının arkasında çok net bir şekilde AKP vardır. AKP kontra ve Ergenekon çeteleriyle işbirliği içerisindedir. AKP hükümetinin kontra gerilla çeteleriyle yeni anlaşmalar yaptığını biliyoruz ve bu çeteleri açığa çıkaracağız. Özel saldırı birimlerinin derhal açığa çıkarılmasını istiyoruz. 7 Haziran seçimlerinden önce iktidarı güvence altına almak için her türlü saldırıyı devreye koyabilirler.

“Demokrasinin, barışın ve çözümün güvencesi bizleriz. Dolmabahçe mütabakatını inkar edenler değil. Edirne’den Ardahan’a kadar Türkiye halklarıdır. İşte bütün Türkiye halklarının barışını ve demokratik geleceğini hep birlikte savunacağız.”

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER