Demirtaş: 'DHKP-C'li dedikleri kişi IŞİD'ile bağlantılı'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da bir taksi durağını ziyaret etti. Mersin ve Adana’daki saldırılara değinen Demirtaş, "Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten herşey AKP'yi işaret ediyor" dedi.

Demirtaş: 'DHKP-C'li dedikleri kişi IŞİD'ile bağlantılı'
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da bir taksi durağını ziyaret etti. Mersin ve Adana’daki saldırılara değinen Demirtaş, „HDP binalarına saldıran kişinin de kimliği belli ise niye dosyayı gizliyorsun kamuoyu bilsin. Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Bir yakını şu an IŞİD'te ve kendisi de IŞİD bölgesinde bir müddet kalmış. DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten herşey AKP'yi işaret ediyor, HDP'yi işaret etmiyor“ dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve  İstanbul adaylardan Garo Paylan, Esenyurt'ta Esenkent Taksi Durağı'nı ziyaret ederek, taksicilerle sohbet etti. Adayları taksi durağında karşılan taksiciler, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Demirtaş gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Taksicilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Demirtaş, "ÖTV'siz koşullar yaratılırsa sizlerde daha konforlu araçlarda vatandaş taşırsınız. Hem siz hem de halk için güvenilir olur. Her şey insan için, aracı kullanan da araca binen de insandır. Devlet vergi alıyor, bunu insanlar için kullanmazsa ne anlamı var. Niye topluyor, tam olarak kime dağıtmak için? Sizin, bizim vergilerimizle DAIŞ'e silah gönderir. Bunun olmaması lazım. Asıl olan emekçiye ve işçiye vergiden pay sağlamaktır. Önümüzdeki dönem taksiciler odası ile muhalefet olarak bir araya gelebilirsek etkili bir muhalefetle bu koşulları düzeltebiliriz" dedi. 


'BİZİM KORUMA ORDUMUZ HALKTIR'

Bir taksicinin "Size yönelik suikast iddiaları var" sorusuna Demirtaş, "Önce Allah herkesi korur diyoruz. Bizim koruma ordumuz halktır" cevabını verdi. Diğer bir taksicinin "İddialara karşı su tabancası almışsınız" esprisine ise Demirtaş da "Evet. Varsa öyle suikast düşünen valla hiç sakamız yok ıslatırız" diye cevap verdi. 
Diğer bir taksici ise Demirtaş'a, "Halk sizden çok memnun. Evet gergin bir ortam var ama samimi davranışlarınızdan dolayı halk sizi seviyor. Halkın buna ihtiyacı var. Bu esprili halinizi hiç kaybetmemenizi ve bu şekilde devam etmenizi istiyoruz" dedi. 

TAKSİCİLERİN TAHMİNİ: HDP YÜZDE 12-13

Asıl anketörlerin taksicilerin olduğunu belirten Demirtaş'ın "Sizin anketlerinizde kaç görünüyoruz" sorusuna taksiciler ise söylemde HDP'ye desteğin yüzde 20 oranında göründüğünü, sandıkta ise yüzde 12 ile yüzde 13 arasında oy çıkmasını tahmin ettiklerini söyledi. 

'SARAYDAKİ KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR'

Bir taksicinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Diyanet İşleri Başkanı'na yeni hediye edilen makam aracını nasıl değerlendirdiği sorusuna Demirtaş, şu cevabı verdi: "Bir din adamı, yani topluma örnek olması gereken birinin öyle yapmaması lazım. Saraydaki kötü örnek. Ama bir din adamı yaşamı ile herkese hepimize örnek olmalıdır. Bir Müslüman nasıl yaşar? Yaşamı ile bize göstermesi lazım. Hz. Peygamber kendi yaşamı ile Müslümanlığı anlattı. Allahı'n emri ve Kuran'la tek değil. Aynı zamanda yaşamı ile örnek oldu. Yoksul ve kölelerle birlikte oldu, onların evinde yaşadı. İnançlar ve kimlikler arasında ayrım yapmadı. Medine Sözleşmesi yaptı ve 'hep birlikte yaşayacağız' dedi. Dolayısıyla din adamı lüks bir yaşam yaşarsa bu İslam'ın temsil etmediği anlamına gelir. Biz bunu eleştiriyoruz. Eleştirince de 'din karşıtı İslam karşıtı' olarak niteleniyoruz. Bizler toplumun gözü önünde olan insanlar lüks yaşayamayız, para pul peşinde koşamayız. Bir siyasetçi siyaset yapmayı tercih ettiyse onun için içinden çıktığı hak gibi yaşamak bir zorunluluktur. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1990'lı yıllarda Saadet Partisi il başkanı iken söylediği sözü kendisine hatırlatıyorum.'Bir gün Recep Tayip Erdoğan çok zengin olursa bilin ki hırsızlık yapmıştır' demişti. Kendisinin sözüdür. Şu an kendisi çok zengin bilemiyorum artık." 

'BARIŞTAN VAZGEÇMEYİZ'

Demirtaş ziyareti takip eden gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "HDP barajı aşarsa çözüm süreci biter" söylemi hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Demirtaş, "Hayır AKP biter. Çözüm süreci niye bitsin. Türkiye toplumu barış istediği sürece ki yüzde yüze yakını barış istiyor, çözüm süreci niye bitsin? HDP parlamentoda daha güçlü oldukça çözüm ve barış arayışları daha kalıcı bir şekilde gerçekleşir. Hiç kimse tedirgin olmasın. Çözüm süreci AKP'nin varlığına bağlı bir süreç değildir. AKP 'ben zayıflarsam, güç kaybedersem barış yapmam' diyorsa onun barış konusundaki samimiyetsizliği ortaya çıkmış olur. Bakın biz diyoruz ki baraj altında kalsak da biz barıştan vazgeçmeyiz. AKP ne diyor? 'Biz güç kaybedersek çözüm süreci biter'. Ülkenin barışı senin başkan ya da güçlü olmana mı bağlı? Kusura bakmasın bu ülkenin barışı hepimizden kıymetli" diye yanıt verdi. 

'OLUP BİTEN HERŞEY AKP'Yİ İŞARET EDİYOR'

Demirtaş bir başka gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem çözüm süreci hem de HDP ile ilgili söylemlerini sorması üzerin ise Demirtaş, şunları dile getirdi: "114 yerde HDP ye saldırı oldu. Genel merkez de silahlı saldırıya uğradı. Adana, Mersin il binalarımız bombalı saldırıya uğradı. Yakılmayan yıkılmayan seçim büromuz kalmadı. Barış kardeşlik duygusunu bütün ülkeye yaydıkça gergin olanlar HDP'ye saldırıyor. Dolayısıyla müdahale etse ne yapacak çok merak ediyorum. Biz sabırlı davranıyoruz bu provokasyonların tutmaması için. Her zaman da böyle olmaya devam edeceğiz. Şimdi dosya ile ilgili gizlilik kararı veriyor. Niye gizlensin ki soruşturma? HDP binalarına saldıran kişinin de kimliği belli ise niye dosyayı gizliyorsun kamuoyu bilsin. Bize gelen bilgilere göre bu kişi Suriye'ye giriş çıkış yapmış. Bir yakını şu an IŞİD'te ve kendisi de IŞİD bölgesinde bir müddet kalmış. DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten herşey AKP'yi işaret ediyor, HDP'yi işaret etmiyor. Bizden niye dosyayı gizliyor gizli saklı hala getiriyorsunuz?"
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER