Hrant Dink soruşturmasında Gülen'e yakalama kararı

Hrant Dink'in hayatını kaybettiği suikastla ilgili soruşturma kapsamında 6 kişi için yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararı verilen isimler arasında Fethullah Gülen, Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı da bulunuyor.

Hrant Dink soruşturmasında Gülen'e yakalama kararı
Hrant Dink cinayeti soruşturmasında Fethullah Gülen, Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı’nın da aralarında olduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in hayatını kaybettiği suikastla ilgili olarak 6 kişi için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Kökçü’nün dün mahkemeye gönderdiği yazıda, yakalama kararı istediği isimler 6 kişi ise şu şekilde: Fethullah Gülen, avukatlar Faruk Mercan, Halil İbrahim Koca, gazeteci Adem Yavuz, firari savcı Zekeriya Öz ve kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı.

Savcı Kökçü’nün talebi değerlendiren Nöbetçi İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin adreslerinin tespit edilemediği, tüm aramalara rağmen ulaşılamadıklarını belirterek, tüm şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik arama kararı çıkarılmasına karar verdi. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER