İdris Emen'e Sedat Simavi ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi ödüllerinde konuşan Radikal muhabiri İdris Emen, 'Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılmasını istiyoruz' dedi

İdris Emen'e Sedat Simavi ödülü
Gazetecilik alanında en saygın ödüllerden sayılan ve 1977’den bu yana verilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi ödülleri sahiplerini buldu. Gazetecilik, radyo, televizyon, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri, görsel sanatlar ve spor alanlarında verilen ödüller için The Marmara Oteli’nde tören düzenlendi.


'Çocuklarımızı Kurtarın/Adıyaman-Suriye Cihat Hattı’ adlı haberleriyle seçici kurul tarafından övgüye değer bulunan Radikal muhabiri İdris Emen, ödülünü Milliyet gazetesi genel yayın yönetmeni Fikret Bila’nın elinden aldı. Emen Suriye’de rehin alınan Milliyet gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün için, "Geçen sene beraber Suriye’ye gittik. Bütün gazeteciler olarak Bünyamin’in bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Bünyamin’in geri gelmesini bekliyoruz" dedi.

Törende konuşan Fikret Bila ise Bünyamin Aygün için,‘’Suriye’de rehin. Ondan haber alamıyoruz. Bünyamin’in kurtulması için kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var” dedi. 

TGC Başkanı Turgay Olcayto’da Bünyamin’in bir an önce ülkemize dönmesi için Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup yazdıklarını söyledi. / Radikal

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER