ABDEM: Roboskili ailelerden özür dilensin

Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM), Roboski katliamının aydınlatılması, ailelerden özür dilenmesi çağrısında bulundu.

ABDEM: Roboskili ailelerden özür dilensin
Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM), Roboski katliamının aydınlatılması, ailelerden özür dilenmesi çağrısında bulundu.


Yaptığı yazılı açıklamada ABDEM, 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski’de çoğu çocuk 34 Kürdün katledilmesinin önce kamuoyundan gizlendiğini, Türk medyasında katliam haberlerinin sansür edildiğini hatırlattı.

Kürt medyasının olayı duyurması ardından bu kez de gerçekleri gizleme yoluna gidildiğinin kaydedildiği açıklamada, “Yoksul köylüler PKK’li ilan edildi. Ancak katliamı gizlemek gibi çarpıtmaya çalışmakta bir sonuç vermedi. Katledilen çoğu çocuk 34 Kürt köylüsü olduğu gerçeği kabul edildi.

Buna rağmen katliamı yapanlar hakkında her hangi bir yasal takibat yapılmadı. Yapılmadığı gibi Türkiye‘nin Başbakanı ve AKP‘nin Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan katliamı yapan orduya destek verdi. Başbakan, karın tokluğuna kaçakçılık yapan, bunun dışında hiçbir geliri olmayan yoksul Kürt köylülerini, ‘sizin orada ne işiniz var‘ diyerek suçladı” şeklinde o dönem yaşananları özetledi.

Aradan iki yıl geçmesine rağmen Roboski davasında hiçbir ilerleme sağlanamadığına dikkat çeken ABDEM bu durumu “hukuk cinayeti” olarak tanımladı.

Geçen iki yılda Roboskili aileler başta olmak üzere yurtsever, devrimci-demokrat kesimlerin insanlık mücadelesinin sürdüğüne de vurgu yapan ABDEM açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“Roboski yarası hükümetin tutumu yüzünden kanamaya devam etti. Yara hala kanıyor. İnsan olanın sessiz ve tepkisiz kalamayacağı bu katliam aydınlanıncaya ve sorumluları yargılanıncaya kadar adalet talebi de sürecektir. Roboskî halkını yalnız bırakmayacağız. Aynı şekilde katillerin de peşini bırakmayacağız. Avrupa Demokrasi ve Barış Meclisi olarak; Katliamda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, katilleri bir kez daha nefretle kınıyor ve insanım diyen herkesi katliamın aydınlatılması çabasına destek sunmaya davet ediyoruz. Roboski katliamının aydınlatılması, sorumluların bulunması, yargılanması ve acılı ailelerden özür dilenmesi için; insanlık, barış ve kardeşlik için ‘görev başına’ diyoruz. Roboski Katliamı aydınlatılsın, sorumluları yargılansın ve ailelerden özür dilensin." / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER