Seferi Yılmaz'a coşkulu karşılama

BDP tarafından Şemdinli belediye başkan adayı gösterilen Seferi Yılmaz bugün Şemdinli STK temsilcileri ile ilçe halkı tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serhat bölgesi belediye başkanlarının açıklamasıyla Şemdinli belediye başkan adayı gösterilen Seferi Yılmaz bugün Şemdinli STK temsilcileri ile ilçe halkı tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. 

İlçe halkı bugün saat 14:00 sıralarında Şemdinli ilçe merkezinden 3 kilometre mesafede bulunan Kaymakamlık (Bermêş) çeşmesine giderek BDP tarafından 2014 yerel seçimlerde Şemdinli Belediye Başkan adayı gösterilen Seferi Yılmaz’ı ve beraberinde bulunan Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş, Belediye Başkan Aday Adayları Nusret Akbaş, Şükrü Kaya burada Şemdinli Belediye Başkan Vekili, İl Genel Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, ilçe esnafı ve ilçe halkı tarafından karşılandı. Seferi Yılmaz ve beraberindekiler burada vatandaşlarla tek tek selamlaştıktan sonra ilçeye doğru hareket etti. 

BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş; "bizlere düşen seçilen adaya sahip çıkmaktır" 

Seferi Yılmaz ve beraberindekiler BDP Şemdinli İlçe Binası önünde de kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Burada kısa bir açıklama da bulunan BDP İlçe Başkanı Cabbar Taş; "bizlere düşen seçilen adaya ve irademize sahip çıkmaktır" dedi.

Taş açıklamasın devamında, "burada belediye başkan aday adayları ile seçilen adaya bakılmamalıdır. Halkımız, bu kadar yapılan zulümlerin ardından ve yaşanan bu hırsızlık, yolsuzlukları göz önünde bulunmalıdır. İnşallah halkımız zafere başarıyla ulaşacaktır. İnşallah aday gösterilen arkadaşımız da zafere ulaşacaktır. Partimiz, hiçbir şahıs adına ve hiçbir başkan adına kurulan bir parti değildir. Partimiz bu halkın adına kurulan bir partidir. Halkımız da partisine sahip çıkmalıdır. Hepinizin bildiği gibi 4 kişiyle kurulan bu parti şuan da 40 milyon insanla mücadele ediyor. Halkımız da bu partiye destek vermelidir. Adayımız bu halkın adayıdır, Kürt halkının adayıdır. Herkes adayımıza sahip çıkmalıdır" dedi.

Belediye Başkan Adayı Seferi Yılmaz: "Önemli Olan Bu Mücadeleye Sahip Çıkmaktır" 

BDP İlçe başkanın konuşmasından sonra söz alan Yılmaz; " hepimizin bildiği gibi ağır bir süreçten geçiyoruz. Önemli olan belediye başkanlığının kazanıp kazanılmaması değildir. Bildiğiniz gibi Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, bu 15 yıldır 12 metrekarelik bir alanda bu mücadeleyi veriyor, önemli olan bu mücadeleye sahiplenmektir. Eğer bizler birlik ve beraberlik içinde olmazsak, bu çizgiyi esas almazsak ve mücadele etmezsek bu gemide hepimiz beraber boğulacağız. Bu seçimleri sadece belediye başkanlığı olarak sınırlandırmayan, bu seçim Kürtlerin referandum seçimidir. Cenevre’de de Kürtlerin birlik oldukları esas alınmıştır. Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Kürtler, İran ve Rojava Kürtleri birlik olmadan da Kürtler zafere ulaşamazlar. Bu dönem birlik ve beraber olma zamanıdır. Bu dönem Kürtlerin kazanma ve bu mücadelede zafere ulaşma zamanıdır. Burada tüm Şemdinli halkına ve belediye başkan aday adaylarına teşekkür ediyorum. Kimse farklı algılamasın. Burada başarırsak bu beş aday adaylarıyla beraber başaracağız, kaybedersekte beraber kaybedeceğiz" dedi. 

Yılmaz ve beraberindekiler açıklamaların ardından BDP İlçe Binasına geçerek tebrikleri kabul etti. 

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra hayatını kaybeden Şemdinli Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Gökalp’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 


Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 15:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
cigır
cigır - 10 yıl Önce

tebrikler seferi kardeş sonuna kadar arkandayız senin dürüstlüyüne ve bu işi en güzelşekilde becereceyine inayoruz seni seviyoruz

mir
mir - 10 yıl Önce

ali hangi aşiretin mensubusun herkimi gerdimi belliki çok dokunmuş.bir insanın dinine dil uzatmak ne kadar doğru merak etme seferi senden önce cennete girer

mir
mir - 10 yıl Önce

isminde yorumun gibi samimiyetsiz duruyor hacı fış fış :)eğer bdp yi destekliyorsan bu tür yorumlar yazıp milleti etkilemeye çalışmazsın ha etkilediğinide düşünüyorsan yanılıyorsan şemdinli halkı sizin gibi rantçılara papuç bırakmaz

esnaf
esnaf - 10 yıl Önce

sizin hacı hocalarınızda gürüyuruz namaz kılanınzda gürüyuruz önce bi kendinize bakın sonra başkalrını yargılayin

Tekoşin Roni
Tekoşin Roni - 10 yıl Önce

bı can bı xwin em terene bdp u seferi yılmaz

şemzini
şemzini - 10 yıl Önce

hiçh olmazsa şemdinli halkının karşısında elleri cebinde olmaz duruşu insanlara saygısı yeter sonuna kadar arkasındayız .

SIRADAKİ HABER