İHD: Hasta mahpuslar serbest bırakılsın

İHD’nin verilerine göre cezaevlerinde şu anda 756 hasta tutuklu var. Bunlardan 300’üne yakını ağır, 100’e yakını ise çok ağır hasta. İHD, cezaevlerinde ölümlerin son bulmasını için bir kez daha yetkilere seslendi.

İHD: Hasta mahpuslar serbest bırakılsın

İnsan Hakları Derneği (İHD) hasta mahpusların durumuna dikkat çekmek için bir kez daha Galatasaray Meydanı’ndaydı.

195’inci ‘F Oturması’nda, Kandıra F Tipi’nde bulunan hasta tutuklu Mehmet Nesih Sarıkaya’ya özgürlük istendi.

Sarıkaya’nın; bel fıtığı, akciğer tüberkülozu, ülser, sinüzit, astım, gözde ilerlemiş miyop ve göz damarlarında çürüme, mide kanaması, astım krizi, solunum yollarından kanama gibi hastalıkların yanı sıra ciğerlerinin de iflas etmiş durumda olduğu belirtildi.

20 yıldır cezaevinde olan Sarıkaya, bütün bu hastalıklarla baş etmeye çalışıyor. Temel ihtiyaçlarını bile tek başına karşılayacak durumu kalmayan Sarkaya ile ilgili şu bilgiler de verildi: “Hastalıklardan kaynaklı bedenine artık iğne bile yapılamıyor. Sağlığı bu denli bozulan sarıkaya’nın dışarıda rahatça tedavi edilebilmesi için, derhal yasa gereğince serbest bırakılması gerekirken, aylardır tedavisi engelleniyor.”

İHD, bir kez daha hasta tutuklulara ilişkin, “Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz hasta mahpusların tedavilerini engelleyerek suç işliyorsunuz” diyerek yetkililere seslendi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER