İkizler Suruç'ta baba cephede!

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik tank, havan ve roketlerle saldırdığı ilk günlerde dünyaya gelen Aylin ile Ceylan adlı ikiz bebekler, anneleri ile birlikte Suruç’a yerleştirildi.

İkizler Suruç'ta baba cephede!
DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik tank, havan ve roketlerle saldırdığı ilk günlerde dünyaya gelen Aylin ile Ceylan adlı ikiz bebekler, anneleri ile birlikte Suruç’a yerleştirildi. İkizlerin babası Mihemed Heci, çetelerin Kobanê’yi işgal etme girişimine karşı cephede savaşıyor.


DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırısının yoğunlaştığı 20 gün önce havan topları ve roketlerin gölgesinde dünyaya gelen Aylin ve Ceylan adlı ikiz bebekler, anneleri ile birlikte Suruç’ta kurulan Rojava Çadır Kent’te yerleştirildi. Kaynana ve kayınbabası ile birlikte çadır kentte kalan anne Xanim Mihemed, eşinin Kobanê’yi terk etmediğini ve DAİŞ zulmüne karşı Kobanê’de direnen halk ile birlikte kaldığını ifade etti.

Xanim Mihemed, şöyle konuştu: “DAİŞ çeteleri Kobanê’ye havan topları ve füzeler attığı sırada ikiz çocuklarım Aylin ile Ceylan dünyaya geldi. 15 gün önce de Kobanê’yi terk etmek zorunda kaldık. Ancak eşim Kobanê’de kalmayı tercih etti. Şimdi Kobanê halkı ile birlikte orada direniyorlar. 3 yaşındaki kızım Zozan ve ikizlerim ile birlikte buradaki çadır kentte kalıyoruz. Kobanê DAİŞ çetelerinden temizlenirse bizde kendi evimize geri döneriz.”

‘STRESTEN SÜTÜM KESİLDİ’

Savaşın üzerinde yarattığı stresten anne sütünün kesildiğini söyleyen Xanim Mihemed, havaların soğumasıyla beraber çok zor günler geçirdiğini ifade etti ve şöyle devam etti: “Eğer Kobanê DAİŞ çetelerinin eline düşerse bizim hayatta kalmamızın da bir anlamı kalmıyor. Onun için bir an önce bu çeteler Kobanê’den çıkartılmalıdır. DAİŞ çeteleri Kobanê merkezine bomba attığında çocuklarıma bir şey olur korkusunu yaşıyordum. Onun için stresten sütüm kesildi ve bebeklerim aç kalıyorlar. İkizlerim açlıktan ve soğuktan sabaha kadar ağlıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER