İmamoğlu: Havai fişek uygulaması bitmiştir

Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından, etkinliklerde havai fişek kullanılmasına son veren belediyelere İstanbul Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Ekrem İmamoğlu, "Biz, İstanbul’da ne böyle bir uygulamayı yaparız, o bitmiştir, ne de böyle bir uygulamayı İstanbul’un herhangi bir yerinde görmek isteriz” dedi.

İmamoğlu: Havai fişek uygulaması bitmiştir
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dudullu-Bostancı Metro Hattı Başlangıç Töreni sonrasında gazetecilerin, “Havai fişek fabrikasında yaşanan faciadan sonra birçok belediye havai fişekleri yasaklama kararı aldı? İBB’nin bu yöndeki kararı nedir, konu meclis gündemine gelir mi” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Sakarya bizi çok üzdü. Dün, tesadüf Ankara’dan İstanbul’a dönerken bir şehidimizin ailesi ile denk geldik ve biraz dertleştik. Bütün şehitlerimize kayıplarımıza çok üzgünüz. Özellikle ikinci olayın, gerçekten bir iş kazası değil, ihmal olduğunu hissediyorum, düşünüyorum. Mutlak soruşturulması lazım. Dolayısıyla Sakarya Hendek’teki olay, bu trajik durum ister istemez havai fişek gördüğümüzde bile bize, o günleri ve oradaki acı kayıplarımızı hatırlatacak. Dolayısıyla biz, İstanbul’da ne böyle bir uygulamayı yaparız, o bitmiştir, ne de böyle bir uygulamayı İstanbul’un herhangi bir yerinde görmek isteriz. Bu anlamda da Valiliğimizin gereğini yapmasını diliyoruz. Çünkü bazı izinler bizimle ilişkili değil. Ama biz bundan sonra biz hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Bunun farklı yöntemlerini buluruz. Çok daha farklı sistemlerle kutlamalarımızı yaparız. Keşke orada bir tek canımız hayatını kaybetmeseydi. Bizim yetkimizde olmayan bir hususu meclise getirmiş oluruz. Dediğim gibi bu konu da valilikler yetkili. İzinler oradan alınıyor. Başka kurumların yaptığı ve bir takım kutlama ile ilgili uygulamalar var. Sayın Valimiz ile bu konuyu konuşurum. Bizimle farklı bir görüşte olmaz diye tahmin ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER